Woonplezier in balans dankzij Balance

Woonplezier in balans dankzij Balance

intsite | Woonplezier in balans dankzij Balance
  •   25 sep 2019

© Parador

Gelukkig denkt onze huidige generatie goed na over de toekomst van ons nageslacht. Daarom willen we onze ecologische voetafdruk tot een minimum beperken. Ook in woningen kunnen we meer duurzaamheid creëren – bijvoorbeeld met een doordacht gekozen vloerbedekking. De Eco Balance Serie van Parador biedt een balans tussen ecologie, technologie en design. 

Eco Balance PUR biedt met parket, laminaat en elastische vloerbedekkingen een duurzame oplossing voor elke smaak en elke woonsituatie.

Bij de productie van Eco Balance-producten wordt veel waarde gehecht aan duurzaamheid en het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Er worden dus alleen geteste grondstoffen gebruikt. De kernmaterialen bestaan uit houtvezels van inheems, duurzaam bosbeheer en gerecyclede materialen uit de houtindustrie.

Met het succesvolle Eco Balance Parket biedt Parador een zeer duurzaam assortiment dankzij zijn slechts 2,5 mm dikke en grondstofbesparende deklaag bij een totale dikte van 13 mm. 

De decors van het Eco Balance Laminaat- en het Eco Balance PUR-assortiment worden gedrukt op gecertificeerd papier met een hoog recyclingaandeel en waterverf met zwaarmetaalvrije pigmenten. Zelfs de installatie verloopt gemakkelijk en dus grondstofbesparend dankzij de handige klikoplossingen van Parador. Eco Balance PUR uit polyurethaan is bovendien PVC-, weekmaker- en oplosmiddelvrij.


Bron: Parador