JB Cool® klimaatplafonds voor Corda Campus

JB Cool® klimaatplafonds voor Corda Campus

intsite | JB Cool® klimaatplafonds voor Corda Campus
  •   26 sep 2019

© Beddeleem

Corda Campus, de toonaangevende tech campus in Hasselt, is een business community voor innoverende bedrijven en start-ups. De infrastructuur wordt flexibel en op maat aangeboden aan technologie- en hightech servicebedrijven. Corda Campus verhuurt naast 56.000m² kantoorruimte ook 8.000m² atelierruimte, 1.200m² laboruimte en zo’n 4.000m² onderverdeeld in kleine kantoren. De kantoren en ruimtes zijn voorzien van aangepaste technieken, zoals HVAC luchtbehandeling. Beddeleem stond in voor het ontwerp, de productie en de installatie van alle klimaatplafonds (‘JB Cool®’).

Het JB Cool® klimaatplafond van Beddeleem draagt actief bij tot het creëren van de ideale ruimte met een maximaal comfort. De klimaatelementen in de plafondtegels vervangen de klassieke airco of verwarming. Het klimaatplafond bestaat uit actieve en passieve plafondpanelen die de luchthygiëne en klimatologische omstandigheden in de ruimte positief beïnvloeden en speelt bovendien ook een voelbare rol in het drukken van de energiefactuur.

Aanpassingen achteraf : geen probleem

De plafondtegels worden opgehangen aan een stalen draagstructuur. In deze tegels wordt een koelend/verwarmend element aangebracht waardoor het plafond een koelend/verwarmend vermogen krijgt. Het plenum is gemakkelijk toegankelijk voor onderhoud van de technieken. Nico Van Opstaele van Beddeleem: “Er is een quasi onbeperkte architecturale vrijheid in design: plafondmodulatie, paneelafmetingen, kleuren, perforaties…De draagstructuur van ons modulair klimaatplafond laat toe om wanden te plaatsen in beide richtingen. Het JB Cool® klimaatplafond is eveneens verkrijgbaar als vrijhangend plafondeiland”.

Bekijk ook de video van Beddeleem over het gebruik van JB Cool® in Corda Campus.

Bron: Beddeleem