Roze uitbreiding in Oost-Londen

Roze uitbreiding in Oost-Londen

intsite | Roze uitbreiding in Oost-Londen
  •   22 okt 2019
  • Niels Rouvrois

© Andrew Ogilvy

Gresford Architects is de creatieve hand achter een roze betonnen uitbreiding van een gebouw op Ritson Road. De opdracht was duidelijk: een grotere keuken en woonkamer, en de verbinding tussen de ruimtes op de begane grond te verbeteren. De nieuwe keuken, gemaakt door Plykea met roze Formica®-laminaat, is modern en toch conform met de eclectische smaak van de familie.

De uitbreiding omvat een verzonken zitgedeelte en een interne wintertuin, ingekapseld in de diagonale achtergevel. Natuurlijk licht overspoelt de interne ruimtes door een groot daklicht ingebed in de betonnen soffit en de dubbele glazen openslaande deuren. De nieuwe situatie voegt bruikbare ruimte toe terwijl de keuken, de ontspanningsruimte en een nieuwe eetruimte ertussenin worden verbonden. De extensie behoudt de vorm van de oorspronkelijke plattegrond en weerspiegelt de daklijn van de bestaande kastvleugel.

Poederachtig kleurenschema

De structuur van de uitbreiding is roze gevelbeton, die in het interieur zichtbaar blijft en de toon zet voor het poederachtig kleurenschema. Het materiaalpalet is een knipoog naar de decoraties van de familie. Het interieur is rijk en gevarieerd, geïllustreerd door een rustieke schouw en een vintage houtkachel op een roze betonnen haard, versierd met oude foto's en schilderijen in de intieme eetzaal. Een verscheidenheid aan texturen en afwerkingen loopt door over de hele begane grond, met gladde, kale gips naast heldere witte plafonds en het ruwe oppervlak van het beton, luchtbellen en zichtbaar aggregaat.

Karakter en warmte

De op maat gemaakte keuken van Plykea contrasteert met een eclectische en opzettelijk niet-passende collectie meubels en snuisterijen. Het gevoel van drama wordt versterkt door discrete spots die zijn geplaatst om silhouetten van bladeren op de muren en het plafond van de woonkamer te werpen. Nina Bailey, UK Design Manager bij Formica Group, merkt op: “Deze uitbreiding is een prachtig voorbeeld van hoe poederachtige tonen kunnen worden gebruikt om een ​​kalmerende, ontspannende ruimte voor het hele gezin te creëren. Het roze beton en de keukenfronten bieden een neutrale achtergrond, perfect voor het tonen van de kleurrijke en diverse bezittingen van de eigenaren. In zo'n allesomvattende rol is roze een gedurfde keuze en misschien niet voor iedereen, maar hier voegt het karakter en warmte toe, zonder af te leiden van de aandachtspunten van het ontwerp.”


Bron: ThinkTank