COREtec lanceert ‘revolutionaire’ CERATOUCH

COREtec lanceert ‘revolutionaire’ CERATOUCH

intsite | COREtec lanceert ‘revolutionaire’ CERATOUCH
  •   24 okt 2019
  • Niels Rouvrois

CERATOUCH, USFloors – COREtec®

Met CERATOUCH presenteert COREtec een vloer die het beste van twee werelden combineert: de sterkte, look en feel van een keramische tegel en het comfort en installatiegemak van een zachte vloer. CERATOUCH is beschikbaar in tal van dessins en werd eind september in primeur voorgesteld in Bologna, vlakbij Cersaie, de meest gerenommeerde keramiekbeurs ter wereld.

En die datum en locatie waren een strategische zet. COREtec had geen stand (lees: was niet welkom) op Cersaie en besloot daarom zijn tenten op te slaan in een hotel op wandelafstand van de beurs. “Omdat we geen keramische tegels produceren (COREtec staat bekend als pionier op het vlak van watervast meerlaagse vloeren, red.), weerde de organisatie ons van de beurs”, aldus Jan Dossche, President van US Floors International llc, het moederbedrijf van Coretec. “En dat is jammer en onbegrijpelijk, want met CERATOUCH erkennen we net de kwaliteiten van een keramische vloer. Maar dan wel met onze eigen geavanceerde CERAGUARD-technologie. Daarom besloten we deze ruimte af te huren, een eigen stand te bouwen en onze wereldwijde contacten hier uit te nodigen.”

Minerale deeltjes

Met succes, want heel wat bedrijven en vertegenwoordigers kwamen langs om kennis te maken met CERATOUCH. De ‘revolutionaire’ vloer is gebouwd rond een kern met een hoge dichtheid die bestaat uit minerale deeltjes, zonder PVC. COREtec: “De lange levensduur wordt verzekerd door meerdere hoogwaardige slijtlagen waardoor het een krasbestendigheid heeft die gelijk is aan of beter is dan die van een keramische tegel, maar dan zonder de broosheid van deze laatste. Gebroken tegels tijdens het plaatsen, iets wat bij keramische tegels wel eens voorvalt, zijn uitgesloten.”

Ook voor project- en renovatiemarkt

Naast residentiële toepassingen is CERATOUCH ook geschikt voor de project- en renovatiemarkt. Het vloeroppervlak egaliseren of voorbereiden is niet nodig. CERATOUCH, met kurken onderlaag, past zich aan aan onregelmatigheden zonder door te drukken en kan op een bestaande vloer worden geïnstalleerd. Het lichte gewicht en het kliksysteem zorgen voor een vlotte plaatsing en zijn tijdbesparend. De vloer is bovendien 100 % waterdicht en de minimale voegen dragen bij tot de natuurlijke en hyperrealistische look. Algemene en dimensionele stabiliteit van de CERATOUCH-vloer wordt stevig gewaarborgd door twee sterke lagen vinyl, aangebracht op beide zijden van de minerale kern. Als gevolg hiervan zal CERATOUCH nooit uitpuilen of inkrimpen en altijd zijn originele uiterlijk behouden.

CERAGUARD-technology

CERAGUARD is een beschermende vlek-, kras- en schuurbestendige thermische toplaag, speciaal ontwikkeld voor de collectie. Het matte reliëf geeft Ceratouch zijn vnatuurlijke uitstraling en maakt het vrijwel onmogelijk om de vloer te onderscheiden van een traditionele stenen vloer of keramische tegel.