Frisse en gezellige uitstraling, in optimale geluidsomstandigheden

Frisse en gezellige uitstraling, in optimale geluidsomstandigheden

intsite | Frisse en gezellige uitstraling, in optimale geluidsomstandigheden
  •   30 okt 2019

© Liesbeth Goudenhooft

Dok Noord in Gent is een grootschalig renovatieproject dat de Oude Dokken, een gebied van maar liefst 60 hectare, omvormt naar een plek om te wonen en te werken in een historisch kader. Met flexibele gordijnen in Wool Serge Panne, zorgde Does It Hertz voor een stijlvolle kantoorruimte met optimale geluidsomstandigheden.

Met gevoel voor authenticiteit krijgen de Oude Dokken een nieuwe bestemming. De vroegere ACEC-fabrieken zijn opgewaardeerd tot een plaats om te leven, wonen en werken in een groene en lichte omgeving. Een ambitieus en toonaangevend initiatief waarbij oud en nieuw samenkomen en voor de nodige uitdagingen zorgen. Akoestiek is er daar één van.

Flexibele textieloplossing

Architectenbureau Vandecasteele en Vanhooren klopte voor de geluidsoptimalisatie van de kantoren van Axiom Consulting Partners aan bij Does It Hertz. Zij zochten een flexibele textieloplossing, die zowel esthetische als functionele mogelijkheden bood.

Lichtgrijze Wool Serge Panne

Does It Hertz zorgde voor verschillende akoestische gordijnen in lichtgrijze Wool Serge Panne, een geluiddempende en vlamwerende stof. Wool Serge is beschikbaar in verschillende gewichten, heeft het ideale weefpatroon om de akoestiek in een ruimte te verbeteren en bestaat uit gerecycleerde wol. Het is dus een milieuvriendelijk textiel, dat het ECO by ShowTex label dus meer dan verdient.

Esthetiek en elegantie

ShowTex bevestigde de gordijnen aan Compact Plus, een onopvallend en compact railsysteem, en zorgde zo voor de ideale mix tussen flexibiliteit en functionaliteit enerzijds en esthetiek en elegantie anderzijds. Ook de verschillende schuifdeuren die binnen de ruimte voor privacy kunnen zorgen, zijn bekleed met dezelfde Wool Serge Panne.

Het geheel past perfect in het historisch kader van de dokken en zorgt voor de juiste frisse en toch gezellige uitstraling waar het pand zo nodig aan toe was. Een RollScreen van 300 x 400 cm met afstandsbediening maakt het kantoor nog veelzijdiger. Het oprolscherm hangt voor een raam en is voorzien van een zwarte achterkant, waardoor het ook een verduisterende functie heeft. Ideaal tijdens presentaties!