Knauf strooit nieuwigheid uit: akoestische confetti

intsite | Knauf strooit nieuwigheid uit: akoestische confetti
  •   20 nov 2019

© Knauf

Plafonds zijn belangrijke bouwelementen die mee de ruimtebeleving bepalen. Logisch dat ontwerpers hieraan extra aandacht besteden en bijzondere voordelen weten te waarderen. Met de geperforeerde gipsplaten van Knauf geef je de ruimte niet alleen een esthetische meerwaarde, maar absorbeer je ook de storende geluiden. Bovenop deze voordelen zuiveren de SoundDesign Cleaneo-gipsplaten de lucht en zijn ze eenvoudig te plaatsen. Met de verschillende types – waaronder het nieuwe motief Confetti met onregelmatige rechthoekige perforaties – geeft Knauf ook alle vrijheid in design.

 

Met de SoundDesign Cleaneo-platen creëer je plafonds met doorlopende perforaties die de ruimte een uitstekende akoestiek én aangename sfeer geven. Geen overbodige luxe, want de trend van steeds gladdere ondergronden versterkt storend geluid in een ruimte. De geluidsabsorberende eigenschappen variëren naargelang het perforatietype – de draagwijdte beperken, de nagalmtijd reduceren… –, maar sowieso staat elk design voor optimaal geluidscomfort.

De Cleaneo UFF-akoestiekplaten zijn geperforeerde gipsplaten voor geschroefde montage op metalen onderconstructies. Door de speciale UFF-kantvorm is het afwerken van naden en het snijden van kantstukken heel eenvoudig. De platen passen zuiver tegen elkaar voor een snellere montage en een gemakkelijkere voegafwerking.

Nieuw motief Confetti

De gipsplaten van Knauf staan voor een waaier aan designmogelijkheden, niet alleen op het vlak van vorm (recht, gebogen, afgerond) maar ook wat perforaties betreft (rond of vierkant, doorlopend of verspringend, regelmatig of verstrooid, in blokken of sleuven). Gloednieuw is alvast het motief Confetti: onregelmatige rechthoekige perforaties voor een verrassend eigentijds resultaat.

Betere luchtkwaliteit

De gepatenteerde Cleaneo-technologie van Knauf is geïntegreerd in de akoestische plafonds van geperforeerde gipsplaten. Aan de basis ligt zeoliet, een microporeus waterhoudend gesteente van vulkanische oorsprong. Zeoliet helpt verontreiniging in gesloten ruimtes tegengaan en absorbeert hinderlijke stoffen uit de lucht. Op die manier draagt Knauf bij tot een beter binnenklimaat, zeker nu we gebouwen steeds beter isoleren.


Bron: © Knauf