Trendalert: stoere steenstrips

Trendalert: stoere steenstrips

intsite | Trendalert: stoere steenstrips
  •   04 dec 2019

© Beltrami

Een gevel of wand in natuursteenstrips geeft je woning pit en voorziet het van een stevig - eerder robuust - uiterlijk! Perfect dus om een industrieel of modern interieur net dat opkikkertje te geven en de brute echtheid van de natuur te laten integreren. Maar ook in landelijke, rustieke omgevingen haal je met een wand of gevel in steenstrips een ware eyecatcher in huis.

Met de opmerkelijke reeksen Stoneskin, Rockpanels, Minipanels en Stonepanels speelt Beltrami in op de vraag naar authentieke, natuurlijke en onvervalste robuustheid. Deze zijn beschikbaar in tal van materialen, types en kleurtinten, waaronder de populaire, warme aardetinten en diverse grijsnuances.

Nieuw in 2020

  • Nero Santiago Minipanels
  • Asian Wood Stonepanels
  • Silver Grey Stonepanels

Travertin, helemaal de tijd van nu

De travertin is aan een sterke opmars bezig! Variërend in tinten van lentehoning, over goudkleurige caramel tot grijsbruin biedt een vloer, wand, gevel of interieurafwerking in travertin een antwoord op de vraag naar heerlijke, warme zachtheid. Kenmerkend zijn de zichtbare overblijfselen van planten en dieren die zich onthullen door fossielen, schelpen of kleine gaatjes in het oppervlak. De Travertin speelt  - met haar eigenzinnig en grillig karakter -  ook perfect in op de ‘Wabi-Sabi’ trend.  Een woonstijl getypeerd door imperfecte schoonheid: rauwe, onbewerkte materialen als hout en steen met zichtbare barsten in een sober aards kleurenpalet.

Met travertin haal je de sfeer van de Middellandse zee in huis. Tal van iconische gebouwen als het Colosseum in Rome werden in deze tijdloze klassieker opgetrokken. Leuk om weten is dat travertin ook lichtdoorlatende eigenschappen kent. Het licht filtert zich op subtiele wijze door de natuursteen, waardoor er prachtige details gecreëerd worden. Geschikt voor toepassingen binnen – en buitenshuis.

Tip van Beltrami: Ga voor een ton-sur-ton interieur of durf te contrasteren! Het zacht, subtiel karakter van de travertin laat zich immers perfect combineren met meer dramatische, uitgesproken kleuren en materialen.


Bron: Beltrami