Geluidsabsorberend textiel dat het daglicht doorlaat

Geluidsabsorberend textiel dat het daglicht doorlaat

intsite | Geluidsabsorberend textiel dat het daglicht doorlaat
  •   10 dec 2019

© Does it Hertz

Gordijnstoffen die geluid absorberen zonder het daglicht tegen te houden? Ze bestaan wel degelijk, bij Does It Hertz. Je kiest er tussen twee kwaliteiten, Acoustic Sheer CS of Acoustic Sheer CS Light, die beiden licht van gewicht, doorschijnend en brandvertragend zijn volgens de strenge Europese norm voor gordijnstoffen (EN 13773 klasse 1). 

Een geavanceerde weeftechnologie zorgt ervoor dat akoestisch textiel niet langer zwaar en verduisterend hoeft te zijn. Integendeel, deze semi-transparante gordijnstoffen laten natuurlijk licht binnen en zorgen bovendien voor een luxueuze uitstraling. Perfect dus om grote geluidsreflecterende vensters mee te bedekken. 

Gebruik ze om galm te verminderen en de spraakverstaanbaarheid te verbeteren in (openbare)ruimtes of gebouwen waar veel glaspartijen aanwezig zijn. Hoe? Je rekent tweemaal de breedte van je raamkozijn en hangt de stof in een plooi van 100%. Op die manier absorbeert het materiaal 70 tot 90% van de hoge tonen en 60 tot 80% van de middenfrequentie. 

De neutrale Acoustic Sheer is met zijn 110g/m² de zwaarste van de twee, terwijl de ‘light’ versie van slechts 100g/m² een knap designpatroon en dus een totaal andere look & feel meekreeg. Maar welke stof je ook kiest, het resultaat zal altijd verbluffend zijn. De betaalbare materialen zijn zelfs op vraag printbaar met een eigen ontwerp.