Het wonen van morgen

Het wonen van morgen

intsite | Het wonen van morgen
  •   23 dec 2019

© Häfele

Slimme netwerken, innovatieve meubeltechnologie en wereldwijde oplossingen; Häfele, de internationale specialist voor beslagsystemen, verlichting en elektronische sluitsystemen, presenteerde medio oktober haar nieuwste producten op de SICAM-beurs in Pordenone. Onder het motto "We make it easy" moet elk nieuw product van Häfele het leven gemakkelijker, rijker en comfortabeler maken, vooral voor partners in de meubelindustrie. Sommige innovaties, zoals het draadloze netwerk Connect Mesh van Häfele, wonnen dit jaar de Interzum Award, terwijl andere, zoals de meubelgrepen met textielstructuur uit de H19-collectie, de beroemde Red Dot Design Award in ontvangst mochten nemen.

 

Häfele presenteerde op SICAM twee digitaal innovatieve woonmodellen: een intelligente keuken en een micro-appartement met digitale netwerkoplossingen. Verfijnde verlichting en slimme oplossingen in de keuken, slaapkamer en woonkamer waren allemaal intuïtief en naar eigen smaak te bedienen via tablet, smartphone, wandschakelaar of afstandsbediening.

In de digitale wereld zijn er veel verschillende apparaten, systemen en netwerkplatforms die niet dezelfde taal spreken. Häfele Connect maakt het mogelijk om deze componenten samen te brengen en met elkaar te verbinden. Häfele Connect Chip, het hart van het Häfele Connect Mesh-systeem, en Häfele Connect Hub fungeren als "vertalers". Dit betekent dat Häfele verlichting draadloos in een netwerk kan worden opgenomen en dat externe slimme apparaten en platforms in die Häfele omgeving kunnen worden geïntegreerd.

Gemak, eenvoud en efficiëntie

Häfele biedt tal van innovaties op het gebied van Ixconnect meubelverbindingen, Free Flap klepbeslag, DressCode kastuitrustingssysteem en het Loox5 ledverlichtingssysteem. Telkens zijn dit functionele en designgerichte innovaties door Häfele zelf geproduceerd en specifiek ontworpen voor de behoeften van de meubelindustrie en haar klanten.

Loox5

Met Loox5 presenteert Häfele de essentie van vier generaties ledverlichting: nog eenvoudiger, efficiënter en slimmer dan in het verleden, is Loox5 het logische antwoord op de behoeften van de meubelindustrie, waarvoor lineaire verlichting essentieel is in de LED-sector. Loox5, uitgerust met Samsung leds, valt op door zijn uitstekende lichtkwaliteit. Onder het motto "intelligente verlichting met intelligente oplossingen" wordt het systeem eenvoudig en individueel gestuurd, gedimd en beheerd.

  

Ixconnect meubelverbinders

SICAM ontvangt ook de nieuwe generatie Ixconnect-meubelverbinders van Häfele: ze maken niet alleen de volledige montage van meubels en lades zonder gereedschap mogelijk, maar ze kunnen ook gemakkelijk worden geïntegreerd in gestandaardiseerde productieprocessen. Recente innovaties zijn onder andere de klauwverbinder CC 8/5/30, een rugwandhouder voor lades, maar ook de Interzum Award voor het onderzoek naar een meubelknop, die zich gereedschapsloos moet laten monteren. Dankzij deze oplossingen kan de meubelfabrikant de benodigde boringen met de helft verminderen, waardoor de montagetijd wordt gehalveerd.

 

Wereldprimeur Free Space

Met zijn modern en compact design, werd het nieuwe Free Space klepbeslag ook winnaar van de Red Dot Award en de Interzum Award. Ondanks haar beperkte grootte is het beslag opmerkelijk sterk en biedt de meeste opbergruimte in het meubel.
De ultrasnelle montage, de intuïtieve aanpassingen en de uitgekiende openingstechniek garanderen een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Free Space verhoogt de efficiëntie voor de meubelbouwer omdat het transport, opslag en montage geoptimaliseerd kunnen worden.

 

Häfele Matrix ladesysteem

De uitbreiding van het Matrix assortiment biedt optimale oplossingen voor elk toepassingsgebied. De producten die op Sicam worden gepresenteerd, illustreerden het volledige scala aan mogelijkheden; van het functionele basismodel tot de high-end oplossing.


Bron: Häfele