Cosentino presenteert Dekton® Slim XGloss in hoogglansafwerkingen

Cosentino presenteert Dekton® Slim XGloss in hoogglansafwerkingen

intsite | Cosentino presenteert Dekton® Slim XGloss in hoogglansafwerkingen
  •   02 jan 2020

© Cosentino

Na de lancering in januari 2019 werd Slim, het dunste van de ultracompacte Dekton®-oppervlakken, voor het eerst gepresenteerd in vier kleuren met een gepolijste afwerking: Natura18, Halo, Arga en Bergen. Deze lancering is onderdeel van de toevoeging van 10 nieuwe kleuren aan het Slim-kleurenpalet die Cosentino wereldwijd introduceert, met de meest verfijnde, getextureerde en structuurrijke Dekton®-tonen. Naast de gepolijste afwerkingen, zijn er matte afwerkingen in zes kleuren: Aura15, Edora, Bromo, Trilium, Laos en Lunar. Dankzij deze uitbreiding van het aanbod heeft Dekton® Slim nu een kleurenpalet dat bestaat uit 19 keuzes.

Het oppervlak van Slim combineert de bijzondere technische en mechanische eigenschappen van Dekton® met een uitermate verfijnde dikte (4 mm) en veel lager gewicht (10 kg/m²). Het is ook eenvoudiger te gebruiken en installeren.

Hoogwaardige prestaties en lichte materialen

Als we de hardheid, hoge weerstand tegen krassen en vlekken, lage wateropname en productie in grote platen combineren met een uitgebreid kleurenaanbod, leent Dekton® Slim zich voor toepassingen die zowel hoogwaardige prestaties als lichte materialen vereisen, zoals onder andere bedekkingen voor meubilair, deuren of grote panelen, voor zowel nieuwe constructies als restauraties.

Dekton® Slim is al te zien geweest bij de belangrijkste architectuur- en ontwerptentoonstellingen, zoals het Salone Internazionale del Mobile Milano (Italië), KBIS (VS) en Espacio Cocina SICI (Spanje) en de respons van professionals en eindklanten is zeer positief geweest. 

Dekton® Slim heeft tijdens haar korte levensduur de eerste prijs gewonnen in de “Product Innovation Gold Award”-categorie van de British Designer Kitchen & Bathroom Awards 2019 en heeft de finale bereikt van de EK&B Business Award 2019 in de categorie “Best Surface” (Beste oppervlak), ook in het Verenigd Koninkrijk.


Bron: Cosentino