Ontdekt de nieuwe collecties van Delta Light

Ontdekt de nieuwe collecties van Delta Light

intsite | Ontdekt de nieuwe collecties van Delta Light
  •   24 mrt 2020
  • Niels Rouvrois

© Delta Light

De experts in architecturaal verlichtingsontwerp bij Delta Light zetten de feestelijkheden rond de dertigste verjaardag van hun merk verder met de lancering van een reeks nieuwe collecties. Klanten kunnen uitkijken naar een interessante mix van technische architecturale verlichting, precieze verlichtingsinstrumenten, expressieve vormen en comfortgedreven technologie.

In de nieuwe collecties voor 2020 vind je Pion, Inform, Mantello en Frax – met tal van voordelen en geschikt voor heel wat toepassingen en projecten. Delta Light stelt ook twee boeiende samenwerkingen voor: Conform met Dean Skira en Still met Nathalie Dewez.

Pion

De vorm van de gloednieuwe Pion doet denken aan een pion in een schaakspel, subtiel gekenmerkt door zijn speelse maar delicate vorm. Maar in tegenstelling tot een echte pion kan deze Pion vrij bewegen dankzij het exclusieve Ex-centric Rotation System (ERS) van Delta Light.

Pion begint als een statisch neerwaarts licht en kan gemakkelijk transformeren in een periscoop die uitkijkt over de hele kamer door eenvoudigweg zijn kop te wentelen. Dankzij het Ex-centric Rotation System kan Pion zijn kop kantelen, waardoor hij meer dan 355° kan bekijken en tot 90° opwaarts kan kantelen. Pion combineert een elegant ontwerp met energieke kleurcombinaties. De kleurrijke buisjes zijn een mooi accessoire dat de unieke stijl van Pion benadrukt.

Pion is verkrijgbaar als half ingebouwde versie, als opbouw-spot of als plug-inmodule voor de magnetische profielreeks van Delta Light.

Inform

De Inform-familie is een reeks lineaire en gebogen verlichtingsoplossingen, ontworpen voor tal van toepassingen zoals landschapskantoren, vergaderzalen, recepties en thuiswerkplekken. Kortom, ruimtes die de allerbeste technische architecturale verlichting nodig hebben, mét oog voor het ontwerp, oog voor de gebruiker en oog voor een efficiënte werking.

De basis van deze familie is de Melanopic Light Technology® (MLT) van Delta Light, die doeltreffende reflectortechnologie combineert met mensgerichte ledtechnologie. De kwaliteitsvolle ledlampen helpen het dag-en-nachtritme te beheersen door een heel natuurlijke, witte kleur te produceren met een hogere hoeveelheid energie in cyaanblauw, wat overdag bevorderlijk is voor activiteit en ‘s nachts voor slaap. De reflector is ontworpen om elke aparte ledmodule perfect te omringen zodat de doeltreffendheid van de hele lamp versterkt wordt. Tegelijk blijft er een hoog niveau van visueel comfort behouden, gezien elk ledpunt afgeschermd wordt.

Mantello

Met zijn tijdloze maar uitnodigende uitstraling is Mantello zowel geschikt voor thuis als voor commerciële omgevingen. Dankzij hun speelse karakter lenen de Mantello-hanglampen zich voor tal van creatieve designideeën – als installatie boven de receptie, in de keuken of eetkamer, of als kleinere hanglampen aan beide kanten van het bed. De opties zijn eindeloos en helpen moeiteloos de gewenste lichtsfeer creëren.

Het klokvormige ontwerp van Mantello vertrekt vanuit een cirkel en is zowel geïnspireerd op de Memphis-vormen van de jaren tachtig als op vroeg-industriële kenmerken. Een moderne interpretatie van herkenbare en traditionele vormen, verkrijgbaar in twee maten en twee diameters.

Still

De Still-lamp is een bewegend kunstwerk van de Belgische ontwerpster Nathalie Dewez. Een klassieker in de Belgische designwereld, nu geoptimaliseerd en voorgesteld aan het internationale publiek dankzij Delta Light.

De lichtbron van deze bijzondere hanglamp hangt niet in het midden van het ophangpunt, wat zorgt voor een elegante dynamiek die voortdurend verandert. De lengte van de lamp benadrukt en bekleedt de ruimte zonder chaos te creëren.

Nathalie Dewez: “Ik heb altijd graag gespeeld met tegengewichten om beweging en spanning te creëren met mijn ontwerpen. Bij deze Still-lamp heeft de metalen staaf die het evenwicht creëert dezelfde diameter als de buis die de kabel omvat. Aan elkaar geschroefd vormen ze een perfecte lijn, apart zijn ze dan weer gemakkelijk te verpakken.”


Bron: RCA

Gerelateerd nieuws