Natuursteentrends 2020: Travertin, helemaal de tijd van nu

Natuursteentrends 2020: Travertin, helemaal de tijd van nu

intsite | Natuursteentrends 2020: Travertin, helemaal de tijd van nu
  •   30 mrt 2020

De travertin is aan een sterke opmars bezig, aldus specialist in natuursteen Beltrami! Variërend in tinten van lentehoning, over goudkleurige caramel tot grijsbruin biedt een vloer, wand, gevel of interieurafwerking in travertin een antwoord op de vraag naar heerlijke, warme zachtheid. 

Kenmerkend zijn de zichtbare overblijfselen van planten en dieren die zich onthullen door fossielen, schelpen of kleine gaatjes in het oppervlak.  De Travertin speelt  - met haar eigenzinnig en grillig karakter -  ook perfect in op de ‘Wabi-Sabi’ trend.  Een woonstijl getypeerd door imperfecte schoonheid: rauwe, onbewerkte materialen als hout en steen met zichtbare barsten in een sober aards kleurenpalet.

Met travertin haal je de sfeer van de Middellandse zee in huis. Tal van iconische gebouwen als het Colosseum in Rome werden in deze tijdloze klassieker opgetrokken. Leuk om weten is dat travertin ook lichtdoorlatende eigenschappen kent. Het licht filtert zich op subtiele wijze door de natuursteen, waardoor er prachtige details gecreëerd worden.

Geschikt voor toepassingen binnen – en buitenshuis.

Tip

Ga voor een ton-sur-ton interieur of durf te contrasteren! Het zacht, subtiel karakter van de travertin laat zich immers perfect combineren met meer dramatische, uitgesproken kleuren en materialen.

Bron: Beltrami