Akoestische panelen van Print Acoustics in chocoladefabriek Baronie in Brugge

Akoestische panelen van Print Acoustics in chocoladefabriek Baronie in Brugge

intsite | Akoestische panelen van Print Acoustics in chocoladefabriek Baronie in Brugge
  •   27 apr 2020
  • Anke Henrotte

Akoestische panelen van Print Acoustics bedekken de buitenwanden van de extra volumes in de eetruimte en shop van Baronie in Brugge © Print Acoustics by Triplaco

Akoestisch absorberende panelen van Print Acoustics type Db sieren de buitenwanden van de extra volumes in de shop en eetruimte van chocoladefabriek Baronie in Brugge. Om het akoestische comfort van het personeel en de bezoekers van de twee grote en weinig geluidsabsorberende ruimtes te verhogen, achtte architectenbureau VK Architects & Engineers het gebruik van dit hoogwaardige akoestische materiaal hoognodig.

De Print Acoustics-panelen waarmee bouwbedrijf Holvoet Gebroeders de buitenwanden afwerkte, bestaan uit een zwarte akoestische en watervaste MDF-kern en een akoestisch dempend glasvlies in het midden. De hoogwaardige HPL-afwerking met Saraceno of donker eikenhout met een diepe nerfstructuur van Abet Laminati is echter het duidelijkst zichtbaar.

VK Architects & Engineers hield er bij zijn ontwerp rekening mee dat de panelen zo onopvallend mogelijk overvloeiden in de rest van het interieur. De oppervlakte van de deuren en de buitenhoeken van de volumes bijvoorbeeld werden met hetzelfde HPL-materiaal afgewerkt als de panelen. De groeven van die akoestische panelen lopen dan weer door over de blokkaders die - waar mogelijk althans - in hetzelfde vlak van de panelen liggen. Waar de geluidsabsorberende Print Acoustic-panelen de grond raken, werden ten slotte volmassieve HPL-plinten voorzien.


Bron: Print Acoustics