Quartier Bleu: kennismaking met The Connector

Quartier Bleu: kennismaking met The Connector

intsite | Quartier Bleu: kennismaking met The Connector
  •   28 apr 2020
  • Niels Rouvrois

© Creneau International

In een corona-loze tijd zou Quartier Blue in Hasselt intussen al een maand operatief zijn, maar omwille van de intrede van COVID-19 werd de feestelijke opening eind maart noodgedwongen uitgesteld. Toch werpt Creneau International al een kleine blik achter de schermen.

Naast twee kwalitatieve horecaconcepten ontfermt het Hasseltse conceptbureau zich binnen Quartier Bleu ook over The Connector. “Dit is een plek waar mensen elkaar ontmoeten voordat ze Quartier Bleu en al zijn faciliteiten betreden”, klinkt het bij Creneau. “The Connector vormt de link tussen de ondergrondse parkeerplaatsen, de winkels en de restaurants. De look and feel van de ruimte refereert naar de haven, waar Quartier Bleu aan grenst. De ramen zijn gedrapeerd met scheepskoorden, het beton is tot op de kiezels geschuurd en de vorm van de banken doet denken aan waterdruppels.”

Het meest atypische materiaal dat Creneau gebruikte is zonder twijfel het solide hout voor de vloer. Creneau International: “En dat zorgt voor een geweldig effect. Andere eyecatchers zijn ongetwijfel de plafondkoepels die ondergronds daglicht nabootsen. Ze geven de Connector een buitenaards tintje.”