Realtime vloerplanner van Forbo Flooring

Realtime vloerplanner van Forbo Flooring

intsite | Realtime vloerplanner van Forbo Flooring
  •   18 mei 2020

Forbo Flooring Systems lanceert een service waarbij klanten alle vloerkleuren en -types in hun eigen interieur kunnen bekijken. Deze service gebruikt erg geavanceerde AI-software (artificiƫle intelligentie) en is helemaal gratis.

De technologie wordt steeds sneller en beter, en dat geldt dus ook voor de vloerplanner van Forbo Flooring Systems. Voortaan ontdekken klanten van de vloerenfabrikant namelijk in een paar klikken hoe een bepaalde vloer er zou uitzien in hun interieur. Daarvoor hoeven ze alleen eerst een foto te uploaden. Van om het even welke ruimte die aan een renovatie toe is kan een foto worden geĆ¼pload in de vloerplanner. Bovendien kunnen klanten werkelijk elke vloer van Forbo in die kamer plaatsen en zo spelenderwijs alle mogelijkheden ontdekken.

De echte vernieuwing is dat de afbeelding niet meer moet worden bewerkt: de software herkent vanzelf waar de vloer moet komen en plaatst de keuze van de klant (in banen, tegels of planken) automatisch in de foto. Meerdere opties zijn mogelijk, zoals een visgraatpatroon of tegels in blokverband.

Eigen foto's uploaden kost niets extra en klanten mogen zoveel afbeeldingen gebruiken als ze maar willen. Ze kunnen dus al hun kamers fotograferen en opslaan. Bovendien is het mogelijk om favorieten op te slaan, die elk hun eigen code krijgen. Met die code kan de klant telkens wanneer hij dat wil teruggaan naar zijn vloerontwerpen.

De vernieuwde vloerplanner is een ideaal hulpmiddel voor architecten, planners en eindgebruikers.