Kasteel Ten Torre verwelkomt vakantiegangers

Kasteel Ten Torre verwelkomt vakantiegangers vanaf nu in luxueus kader

intsite | Kasteel Ten Torre verwelkomt vakantiegangers vanaf nu in luxueus kader
  •   20 mei 2020
  • Niels Rouvrois

© Kasteel Ten Torre

Kasteel Ten Torre te Oedelem behoort tot het bouwkundig erfgoed van Vlaanderen. Tot nu toe was het domein niet toegankelijk voor de buitenwereld, maar daar brengen de huidige eigenaars verandering in. Bij de zoektocht naar een nieuwe invulling in 2019 ontstond al snel het idee voor een herbestemming als vakantieverblijf. Na een totale herinrichting – door Elle&M’s - is het hele kasteel nu omgetoverd tot een idyllische vakantiewoning.

Via een lange, statige toegangsdreef krijgen vakantiegangers toegang tot het vierkante kasteel met op elke hoek een zeshoekige toren. Het kasteel is omgeven door een waterpartij, en ligt volledig in het groen. Voor mensen die een vakantie in eigen land plannen, en die in alle rust graag over een kleurrijk kasteelleven dromen is Ten Torre de ideale bestemming. Het kasteel biedt plaats aan een grote groep tot 22 personen, en is dus geschikt om verschillende gezinnen of vrienden samen een bijzondere vakantie te bezorgen.

Koning, keizer & baronnen

Waterkasteel Ten Torre heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1353. Onder meer Koning Frans I van Frankrijk, Keizer Karel V, burgemeesters van Brugge en verschillende baronnen behoren tot het lijstje van voormalige eigenaars. Het huidige kasteel werd in 1845 opgetrokken in opdracht van baron le Bailly de Tilleghem en gerestaureerd in 1895. De laatste adellijke familie die Ten Torre bewoonde tot eind jaren ’90, was de familie de Schietere de Lophem. Daarna kwam het kasteel in het bezit van families met een liefde voor het domein.

Charmante kasteelelementen

Waarom families en vrienden niet de kans geven om in het domein van Ten Torre een onvergetelijke vakantie te beleven? Met dat idee trokken de eigenaars naar het interieurdesignteam van Elle&M’s. De uitdaging was om het volledige kasteel om te vormen van een privéwoning naar een uniek vakantieverblijf, zonder aan de architectuur te raken. De hoge plafonds, krakende parketten, smalle wenteltrappen, torens en het overdekte terras met uitzicht op de toegangspoort, zijn typische elementen die bijdragen aan de heuse kasteelervaring die gasten krijgen in Ten Torre.

Het vakantieverblijf telt vandaag 8 luxueuze slaapkamers en 7 badkamers. Het waterkasteel heeft zo een capaciteit voor een groep van maximum 22 personen. Het interieur bestaat uit een evenwichtige mix van antieke meubels en kunst die al aanwezig waren en moderne stukken die alle comfort bieden. Geen harnas in de inkomhal, maar wel de portretten van voormalige eigenaars (1878) Joseph de Meester de Ravestein en zijn vrouw Lucie de Val de Beaulieu die prachtig weerspiegeld worden in een grote, antieke spiegel. Ook de wapenschilden van de heren van Ten Torre prijken in de inkomhal op het plafond, de trap en de haard. Wat op het eerste zicht lijkt op behangpapier met een schildmotief is in feite een handgeschilderd staaltje vakmanschap.

Gedeelde leefruimtes

Het was een uitdaging voor het interieurontwerp, maar mits wat schuiven met poefs is het mogelijk om in de grote leefruimte met 22 personen samen te zitten. Het haardvuur kan voor extra gezelligheid zorgen. Andere gemeenschappelijke ruimtes op de benedenverdieping zijn een klein salonnetje, een grote rechthoekige eetplaats met een lange tafel en een ruime keuken met een gietijzeren Redfyre fornuis als blikvanger en een kapel.

De slaapkamers hebben elk een hoofdkleur die doorgetrokken wordt in de styling. Zo zijn er kamers met prachtige blauw- en groentinten die terugkomen in het textiel. Er is ook een rode kamer met een comfortabele chaise longue. De kinderkamer kreeg een volledige make-over en stapelbedden. Al het beddengoed in Ten Torre is geweven door het Kortrijkse Verilin. De hele benedenverdieping kan ook gehuurd worden voor vergaderingen, teambuildings, diners of recepties, foto of filmopnames. Ook andere gelegenheden zijn met de uitbaters te bespreken.

Onthaasten in groene omgeving

Het landgoed ligt middenin de stilte en rust van de natuur, en is toch dichtbij toeristische trekpleisters. Omgeven door een slotgracht en door in totaal meer dan 10 hectare privétuin, -park en -bos beschikt Ten Torre over uitzonderlijke troeven die toelaten om volledig tot rust te komen. Het bekende, aangrenzende Ryckevelde bos biedt nog meer natuur, maar ook de nabijheid van Brugge, Damme en de kust maakt het mogelijk om mooie daguitstappen in te plannen. De omgeving van Ten Torre is ook perfect voor wie actief wil zijn. Fietsen, wandelen, golfen … of rijden met een oldtimer is allemaal perfect mogelijk in de buurt van het domein.

Staycation

Nu het niet duidelijk is of en hoe we deze zomer zullen kunnen reizen buiten onze landsgrenzen, spreekt een vakantie in eigen land meer dan ooit aan. Waarom dan niet opteren voor een tijdelijk kasteelleven op een plek die tot voor kort afgesloten bleef van de buitenwereld? Wie met een groep vrienden of familie gedurende een weekend of week het Brugse Ommeland wil verkennen, kan vanaf nu een verblijf in kasteel Ten Torre boeken.

Indien een reservatie door (opnieuw) opgelegde of verlengde coronamaatregelen niet zou kunnen doorgaan, is een kosteloze annulatie gegarandeerd. Zo kunnen mensen die vandaag al willen beginnen uitkijken naar hun vakantie het verblijf zonder zorgen reserveren.

Voor meer informatie en de beschikbaarheid van het vakantieverblijf kan u terecht op: www.tentorre.be. Een verblijf voor een weekend of midweek kost € 2.800. Een verblijf voor een week kost gemiddeld € 4.500.