Netwerkvriendelijke kantoorinrichting voor Huawei

Netwerkvriendelijke kantoorinrichting voor Huawei

intsite | Netwerkvriendelijke kantoorinrichting voor Huawei
  •   08 jun 2020
  • Niels Rouvrois

Kantoor Huwawei | © Evenbeeld / Mo Ka Design Studio

Brussel, de habitat voor vele Europese diplomaten. In deze setting ging Vandebroek Interieur de samenwerking aan met designbureau MO KA. De opdracht: de kantoorinrichting voor de afdeling Public Affairs van elektronicagigant Huawei. Een totaalrenovatie met een hoog welkomgevoel.

“Voor de totaalrenovatie van dit oorspronkelijk klassieke kantoor stond het concept hospitality centraal. Als toekomstige ontmoetingsplek voor Europese functionarissen wilden we een omgeving creëren die uitnodigt om samen te werken”, legt Kris Swiggers, mede-oprichter van Mo Ka Design Studio uit. "Los van de vloerbekleding en de plafonds bleef niets nog behouden binnen het bestaande interieur. In de plaats kwamen voornamelijk luxueuze materialen, zoals walnoothout, marmer en bronsaccenten. Dit alles aangevuld met levende groendecoratie. In combinatie met de nieuwe indeling – we schakelden over van kleinere werkruimtes naar een grote open space en een centrale loungelobby – wilden we een netwerkvriendelijke omgeving tot leven brengen.”

Samenwerking op topniveau

“Gezien het statuut van de opdrachtgever, de ligging van het kantoorgebouw – pal in een van de Brusselse topwijken – en het feit dat we zelf de lat graag hoog leggen, gingen we op zoek naar een partner die zich comfortabel voelt met projecten van dergelijk niveau", gaat Kris verder. "Zo kwamen we snel terecht bij de mensen van Vandebroek. Ze schreeuwen zonder schroom, maar in volle bescheidenheid, uit dat complexe realisaties helemaal hun ding zijn. Dat sprak ons meteen aan. Bovendien zijn ze zich ook zeer bewust van wat designers verwachten. En dat bewezen ze ook tijdens dit project. De ontwerpen kwamen van ons designteam. De interieurbezielers van Vandebroek stonden in voor de verdere technische uitwerking en alle werken ter plaatse. Van de elektriciteitswerken over het plaatsen van nieuwe wanden tot het vervaardigen van complexe meubels op maat.”

Flexibiliteit

Nochtans was dit geen evident project, benadrukt Kris. “Tijdens de werken – amper zes weken lang – bleven de kantoormedewerkers ter plaatse. Er kwam dus best wat ochtend- en avondactiviteit bij kijken om hen zo weinig mogelijk te storen. Ook moesten we de werken opdelen in twee fases van drie weken. Tussendoor verhuisden de medewerkers van de ene naar de andere zijde van het kantoor. Bovendien moesten we tijdens de werken plots het wapen van schouder veranderen. Een deur en binnenraam moesten op het laatste moment van plaats wisselen. Bij Vandebroek gingen ze daar zeer flexibel mee om. Die flexibiliteit zagen we ook vaak terug in de dagelijkse samenwerking met ons bureau. Hoe veeleisend onze ontwerpen ook waren, we hebben nooit een njet gekregen van Vandebroek. Mits een paar structurele, onzichtbare aanpassingen is alles 100 % volgens ontwerp uitgevoerd.”

Kostenefficiënt meedenken

Kris: “Tot slot wisten we het vooropgestelde budget te respecteren. Ook hier konden we rekenen op de creatieve inbreng van Vandebroek. Zo stelden ze – waar nodig – een aantal interessante meer betaalbare alternatieven voor, maar die minstens evenveel kwaliteit uitstraalden. Een voorbeeld hiervan was de binnenbekleding van de op maat gemaakte wandkasten. Oorspronkelijk had de opdrachtgever zijn zinnen gezet op stoffen binnenwanden. Bij Vandebroek wezen ze ons er echter op dat deze oplossing zeer prijzig en bovendien erg moeilijk in onderhoud was. Ze overtuigden ons om te kiezen voor een speciale laminaatuitvoering die perfect paste binnen het totaalconcept.”

Idem voor de binnendeuren. "De oorspronkelijke nephoutlook vervingen ze door een bekleding in walnootfineer. Financieel voordeliger dan volledig nieuwe deuren en met een vergelijkbare kwalitatieve look. Tot slot kreeg ook het zwevend buffetmeubel in de keuken extra onzichtbare versteviging, omdat we wat vreesden voor de stabiliteit. Ze losten dit mooi op zonder dat het beoogde effect verloren ging. We zijn blij dat we in dit project hebben kunnen samenwerken met een partij die verder kijkt dan de technische plannen en tot en met de oplevering mee op zoek blijft gaan naar opportuniteiten voor de klant", besluit Kris.