GRiNT presenteert: CRISS CROSS – bistro tafel

GRiNT presenteert: CRISS CROSS – bistro tafel

intsite | GRiNT presenteert: CRISS CROSS – bistro tafel
  •   12 jun 2020
  • Niels Rouvrois

© GRiNT / CRISS CROSS – bistro tafel

Tijdens de voorbije lockdownperiode vond GRiNT inspiratie om een nieuwe collectie tafels te ontwerpen. Het nieuwe geesteskind heet: CRISS CROSS – bistro tafel. GRiNT produceerde – in eigen atelier - een limited edition in 2 vormen en 5 kleuren.

Alle tafels zijn opgebouwd uit gepoederlakt staal, voorzien van pootjes en een afsluitdop (voor de parasol-opening) uit PETG. Dit is een recycleerbare kunststof die GRiNT eigenhandig 3D-print in haar werkplaats. Vormelijk is er een half ronde tafel én een vierkant model. Deze kan je apart opstellen of samenvoegen tot een groter geheel.

De naam CRISS CROSS refereert enerzijds naar de speelsheid van het grafisch patroon in de perforaties in het tafelblad. Maar ook naar de kleuren en vormen die je op een criss cross-wijze kan combineren. Met CRISS CROSS knipoogt GRiNT naar de postmodernistische Memphis-stijl uit de jaren ’80, waarin de ontwerpers – toen nog kind – de eerste indrukken opdeden over interieurstijlen en meubilair.

Het kleurenpallet is vrolijk en voor iedere kleur zocht & vond GRiNT een toepasselijke naam die kadert in het zomerse buitenleven: Ricard (geel), Flamingo (roze), Guacamole (groen), Bubblebath (lichtblauw), Bermuda (donkerblauw). Deze tuintafels fleuren een bescheiden balkon op, of vormen een leuke compositie in een grote tuin. “Mocht er nog een lockdown volgen (wij hopen alleszins van niet!) heb je hiermee alleszins een unieke en frivole ‘taste of GRiNT’’’, klinkt het.

Prijs: 389€ (incl.btw) via webshop https://grint.be/winkel/ (te bezichtigen na afspraak).


Bron: GRiNT