Waar water leven brengt

Waar water leven brengt

intsite | Waar water leven brengt
  •   02 jul 2020

Alberto Rojas - Liquid Sky

Bijna ¾ van het aardoppervlak wordt ingenomen door zeeën, oceanen, meren en rivieren en meer dan 50% van het menselijk lichaam bestaat uit water. Toen Cosentino aan het Londonse Patternity vroeg om een collectie voor hen uit te tekenen, grepen co-founders Anna en Grace al snel naar de bron van alle leven: water en zijn intrigerende patronen. Het resultaat zijn 3 dynamische marmerdessins: Liquid Shell, Liquid Sky en Liquid Embers.

Het werk van Patternity richt zich vaak op natuurlijke elementen. Ze profileren zich bewust als duurzame creatieve studio en wisten dan ook meteen welk element te kiezen als startpunt van hun samenwerking met Dekton®. Liquid is volgens het Londense designduo de ultieme expressie van natuurlijkheid: vloeiende, dynamische lijnen geïnspireerd op de vele vormen en toestanden van water. Terwijl het ene dessin een weerspiegeling is van de oceaan en een ander geënt is op de bochtige lijnen van vloeistof, is een derde geïnspireerd op alchemie en wetenschap. Het resultaat zijn 3 subtiele marmerpatronen die van parelend wit tot diep zwart gaan.

 

Drie vormen van liquiditeit

Het eerste dessin in rij is verrezen uit de zee zelf. Een patroon dat met haar subtiele rimpelige ontwerp de zachte structuren van het oppervlak onder de golven weergeeft. Liquid Shell komt in een off-white-tint met een parelachtige ondertoon die doet denken aan de maan, het hemellichaam dat eb en vloed beheerst.

Uitgesprokener is Liquid Sky: grijze kolkende aders op een witte basis. Het resultaat is een ontwerp dat erg dicht bij marmer aanleunt. Voor het patroon volgden Anna en Grace de vloeiende wolken en samentrekkingen van olie op water, de beweging van de zwaartekracht en het samenspel van elementen.

Liquid Ember is de zwarte parel uit de Liquid-collectie. Afkomstig van diep onder de grond en intens als magma, de botsing tussen aards vuur en water. Vertaald door Patternity wordt dit een donker, koolachtig dessin dat passie, kracht en creativiteit uitstraalt.

 

Van de aarde en voor de aarde

Als duurzame studio vindt Patternity het erg belangrijk dat hun partners dezelfde waarden uitdragen. Zeker in een collectie die gebouwd is op water – wat door de continue klimaatverandering een steeds prangender probleem wordt. Cosentino, de producent van Dekton®, is op weg naar een volledig circulair design- en productieproces. Zo wordt tijdens de productie 95% van het water hergebruikt en/of gerecycleerd. Voor de kleuren van verschillende Dekton®-ontwerpen worden gerecycleerde materialen uit andere Cosentino-productielijnen gebruikt. In 2016 ontving Cosentino voor Dekton® een Environmental Product Declaration.​


Bron: King George