Unieke trappen van EeStairs wereldwijd bekend

Unieke trappen van EeStairs wereldwijd bekend

intsite | Unieke trappen van EeStairs wereldwijd bekend
  •   06 jul 2020
  • Anke Henrotte

Het kantoor van Krinkels BV in Breda met trap van EeStairs © EeStairs

Het Nederlandse EeStairs ontwerpt en installeert unieke trappen in alle soorten en maten. De trappenproducent combineert verrassende designs met hoogwaardige materialen zoals massief hout en bamboe en beschikt over een montageteam met uitzonderlijke ambachtelijke vaardigheden. Hun creaties zijn wereldwijd in honderden projecten terug te vinden.

Voor het nieuwe kantoor van Krinkels BV in Breda ontwierp EeStairs bijvoorbeeld twee trappen die de cirkelvorm van het begane grondoppervlak perfect volgen. Het FCS-gecertificeerde hout van de trappen en de vloer werd op zo’n manier gelegd dat ze het effect van groeiringen in een boom nabootst. Samen met houtkunstenaar Jakko Woudenberg zag EeStairs erop toe dat de donkere en lichte ringen van de vloer naadloos overgingen in die van de traptreden. De witte stalen trapconstructies met gladde EeSoffits werden in twee delen geleverd en ter plaatse geïnstalleerd en gespoten.

Ook The Greenpower Centre in het Engelse West Sussex herbergt een visueel opvallende trap van EeStairs. De golvende trap werd nauwkeurig vervaardigd uit gelamineerd bamboe, een zeer duurzame houtsoort, en vakkundig gemonteerd met een verticale pin tussen de leuning en de balustradepalen.

De Verenigde Staten zijn evenzeer fan van EeStairs. Zo verfraait een spiraalvormige trap met gelamineerde bamboe treden en zacht stalen balustrades met wit eiken, stalen stootborden de receptie van het trendy CitizenM Hotel in New York. De wenteltrap, gewikkeld rondom een betonnen kolom, vormt het middelpunt van de inkomhal en voorziet het hotel meteen van een levendige sfeer.

Voor een woonhuis in New Jersey maakte en installeerde EeStairs dan weer een nieuwe buitentrap met perfect gebogen balustrades uit COR-TEN staal. Omdat de eigenaars een trap wilden die goed samenging met hun huis, gebruikte architect Brandes Maselli de natuurlijk geroeste COR-TEN stalen bekleding van het bestaande gebouw in zijn ontwerp


Bron: EeStairs