Brussels Design Market heeft plaats in september 2020

intsite | Brussels Design Market heeft plaats in september 2020
  •   10 jul 2020
  • Anke Henrotte

Brussels Design Market 2018 © Caracascom

In het weekend van 26 en 27 september 2020 strijkt de Brussels Design Market weer neer in de showrooms van Tour & Taxis. 105 exposanten uit alle hoeken van Europa zullen er hun vintage designobjecten komen presenteren. Voor deze 28ste editie besteedt de markt extra aandacht aan verandering.

Die belangstelling is niet zo vreemd. Met de coronacrisis nog vers in het geheugen is het immers belangrijk dat men zich opnieuw kan richten op waarden als verantwoorde consumptie, voorrang voor nabijheid, een nieuwe organisatie van reizen, een herinterpretatie van de rol van objecten en een andere lezing van wat essentieel, noodzakelijk of nutteloos is.

Thematische tentoonstellingen

De Brussels Design Market is de grootste vintage design markt van Europa en presenteert een eclectisch designaanbod waarin alle designstijlen en- trends uit de twintigste eeuw vertegenwoordigd zijn. Liefhebbers kunnen er niet alleen originele en iconische stukken ontdekken van grote namen zoals Sottsass, Le Corbusier en Eames, maar ook exclusieve designstukken scoren tegen betaalbare prijzen.

Sinds september 2017 gaat elke editie eveneens gepaard met thematische tentoonstellingen die georganiseerd worden in samenwerking met succesvolle ontwerpers. In september 2017 werden bijvoorbeeld de werken van de Belgische keramisten Piet Stockmans en Pierre Culot in de kijker gezet. De tentoonstelling van maart 2018 was dan weer gewijd aan de iconische Amsterdammer garderobe van Aldo Van den Nieuwlaar.

Brussels Design Market 2020 gaat door in Shed 3 en 4 van Tour & Taxis.


Bron: Caracascom