Solar Impulse Efficient Solution Label voor daglichtsystemen van Solatube

intsite | Solar Impulse Efficient Solution Label voor daglichtsystemen van Solatube
  •   10 jul 2020
  • Anke Henrotte

Daglichtsystemen van Solatube © Techcomlight

De daglichtsystemen van Solatube zijn een van de vijfhonderd winstgevende oplossingen die werden bekroond met een Solar Impulse Efficient Solution Label. Het label beloont oplossingen die voldoen aan hoge normen op het gebied van duurzaamheid en winstgevendheid en wordt toegekend na een nauwkeurige beoordeling van de technologische haalbaarheid, het milieu- en sociaaleconomisch voordeel en de besparingsmogelijkheden van de oplossing. Daglichtprofessional Techcomlight verdeelt de systemen in de Benelux.

De daglichtsystemen van Solatube zijn modulair, eenvoudig te installeren en ideaal om donkere ruimtes op een kosteneffectieve, energiezuinige en milieuvriendelijke manier te verlichten. Zo kan Solatube tot 37.000 kWh besparen en de CO2-uitstoot gedurende haar levensduur tot 30.000 kg verminderen. EĆ©n daglichtbuis kan tijdens haar leven bovendien ongeveer 3.977 euro besparen.

Solatube kan daarnaast tot honderd procent van de verlichtingsbehoeften binnen voorzien van zonlicht. Met gepatenteerde optische technologieƫn verbeteren de daglichtsystemen de manier waarop dat zonlicht wordt opgevangen en binnengebracht. Met een diffuse spreiding van daglicht gaan de systemen verblinding en grote verschillen in lichtintensiteit tegen. Ze schermen eveneens infraroodstralen af die interieurs kunnen oververhitten en ultraviolette stralen die meubels, stoffen en wanden laten verkleuren.


Bron: Techcomlight