Minimalistische binnendeuren van argenta in nieuwbouwwoning in Zele

Minimalistische binnendeuren van argenta in nieuwbouwwoning in Zele

intsite | Minimalistische binnendeuren van argenta in nieuwbouwwoning in Zele
  •   26 aug 2020
  • Anke Henrotte

Een aantal Argenta Invisidoor SDX ingewerkte schuifdeuren in de nieuwbouwwoning in Zele © Goossens

Een moderne nieuwbouwwoning in het Oost-Vlaamse Zele is sinds kort uitgerust met een aantal minimalistische binnendeuren van argenta, het geesteskind van ARLU. Binnendeurenfabrikant Dierick Deuren maakte zeven argenta Invisidoor DL deuren en twee argenta Invisidoor SDX ingewerkte schuifdeuren op maat en stond eveneens in voor de plaatsing. 

“We werken graag met de argenta Invisidoor DL deuren,” klinkt het bij Dierick Deuren. “De bijhorende Neo S5- scharnieren zijn uitgerust met een easy hook systeem dat de plaatsing van de deuren vereenvoudigt. Deuren in- en uithaken kan daardoor door slechts één persoon gedaan worden. Dat is niet alleen handig voor ons als schrijnwerker, maar ook voor de stukadoor en de schilder die na ons komen.”

Het SDX-inbouwsysteem van de argenta Invisidoor SDX ingewerkte schuifdeuren zorgt dan weer voor het behoud van de nodige openheid, terwijl twee ruimtes tegelijkertijd in een vingerknip opnieuw van elkaar gescheiden kunnen worden. Met het deurblad dat in de wand wegschuift, verliest men ook geen vierkante centimeter muur in huis. Vooral in compactere woningen is dat mooi meegenomen.  

Techniek en vakkennis

Bij ingewerkte deuren zoals die van argenta komt meer techniek en vakkennis kijken dan bij een klassieke binnendeur met kassement en omlijsting. De plaatsing van het aluminium deurkader, de Neo S5-scharnieren en het magneetslot is maatwerk en moet uiterst zorgvuldig gebeuren. De kaders moeten daarnaast zowel mechanisch bevestigd worden als met montageschuim. “Het onzichtbare aluminium kader wordt ingepleisterd zodat alle technieken aan het oog onttrokken zijn en de deur perfect in hetzelfde vlak als de wand ligt”, legt Jonathan De Sloover, commercieel medewerker bij Dierick Deuren, uit. “Gesloten deuren en wanden vormen op die manier één geheel. Van omlijstingen is geen sprake meer en scharnieren worden zo gemonteerd dat ze van buitenaf niet zichtbaar zijn.”


Bron: ARLU