Kvik brengt met OMBRA duurzaam keuken- en badkamerdesign op de markt

Kvik brengt met OMBRA duurzaam keuken- en badkamerdesign op de markt

intsite | Kvik brengt met OMBRA duurzaam keuken- en badkamerdesign op de markt
  •   27 aug 2020
  • Anke Henrotte

Groene designkeuken van Kvik uit de OMBRA-collectie ©OONA.agency

In september introduceert Kvik haar nieuwste keuken- en badkamerdesign “OMBRA”. De collectie is voor het eerst volledig gemaakt uit gerecycleerde PET-flessen. Voor het ontwerp sloeg het Deense merk de handen in elkaar met industriële ontwerpers Nikolaj Duve en Kasper Meldgaard van het Deense ontwerpbureau SAYS WHO.

Het ontwerp van OMBRA is geïnspireerd op de Deense natuur. Dat vertaalt zich niet alleen in de kleuren - groen of wit - waarin de collectie verkrijgbaar is, maar ook in de strakke lijnen en eenvoudige vormen. De natuur is eveneens terug te zien in de handgrepen die de vorm hebben van keien op het strand die door water- en winderosie afgeslepen zijn. Achter elke handgreep zit bovendien een contrasterend plaatje, waarmee een natuurlijk gevoel oproepen en de grepen tegelijkertijd tot blikvanger maakt. Het plaatje kan trouwens eenvoudig vervangen worden om het keuken- of badmeubels een persoonlijke toets te geven.

Gerecycleerd plastic

OMBRA wordt gelijktijdig gelanceerd met enkele personaliseerbare uitbreidingen voor in de keuken. De nieuwe versie van de klassieke vitrinekasten van Kvik bijvoorbeeld vullen het huidige kastenaanbod van het merk naadloos aan. De module correspondeert bovendien niet alleen met meubels uit de OMBRA-collectie, maar past evengoed bij andere keukendesigns.

Samen met OMBRA kwam eveneens een nieuw werkblad van massief eikenhout op de markt met een unieke dikte van 20 millimeter. Het blad is verzegeld met een gecertificeerd en duurzaam cradle-to-cradleproduct van was en lijnzaadolie dat het oppervlak uiterst slijtvast maakt.

Tot slot presenteert Kvik recyclagesysteem ReCollector, een innovatief systeem om afval te sorteren, voor een duurzame keuken. ReCollector werd geproduceerd in Denemarken en bestaat bovendien volledig uit gerecycleerd plastic.

Volledig CO2- neutraal

Met de OMBRA-collectie zet Kvik een belangrijke stap in de richting van een meer duurzame productie. Niet alleen zijn de matte en vingerafdrukvrije fronten met een lichte zijdeglans vervaardigd uit gerecycleerde PET-flessen, alle houten kastdelen en werkbladen zijn ook gemaakt van FSC-gecertificeerd en duurzaam geproduceerd hout.

Deze inspanningen passen perfect bij de duurzame missie van Kvik: voor het einde van 2021 alle fronten uitsluitend van gerecycleerd PET-materiaal maken. Tegen 2022 wil het merk zelfs volledig CO2-neutraal zijn!