USFloors stelt COREtec® Stone CERAtouch voor tijdens VTWonen & Designbeurs 2020

USFloors stelt COREtec® Stone CERAtouch voor tijdens VTWonen & Designbeurs 2020

intsite | USFloors stelt COREtec® Stone CERAtouch voor tijdens VTWonen & Designbeurs 2020
  •   27 aug 2020
  • Anke Henrotte

De nieuwe COREtec® Stone CERAtouch vloer van USFloors © Caryn Communication

Tijdens de eerste digitale editie van de VTWonen & Designbeurs van 1 tot 31 oktober 2020 zal USFloors COREtec® Stone CERAtouch voorstellen. Deze nieuwe meerlagige harde vloer in het gamma van de vloerproducent combineert de look en feel van een keramische tegel met het comfort en plaatsingsgemak van een zachte vloer en zal verkrijgbaar zijn in verschillende tegel- en steendecoren.

De nieuwe COREtec® Stone CERAtouch is opgebouwd rond een HD-kern bestaande uit gecompacteerd kalksteengruis en zonder toevoeging van PVC. De twee sterke vinyllagen aan weerskanten van de kern zorgen ervoor dat hij nooit bol komt te staan en er langer als nieuw uitziet. Deze eigenschap is vooral handig bij gebruik in druk belopen openbare gebouwen, winkels of kantoren. De onderlaag uit kurk maakt de vloer compleet.

De diverse slijtlagen van COREtec® Stone CERAtouch zorgen voor een krasvastheid gelijkend op die van een keramische tegel, maar dan minder broos en breekbaar. De kans dat de vloer tijdens de plaatsing breekt - een frequent probleem bij de dubbel zo zware keramische tegel – is dus nagenoeg onbestaande. Dankzij het handige kliksysteem is de vloer daarnaast zelfuitlijnend waardoor de tussenkomst van een professionele vloerder niet altijd nodig is. Verder is COREtec® Stone CERAtouch volledig waterproof - ideaal voor gebruik in natte ruimtes - en vergt hij slechts een minimale reiniging en onderhoud. De smalle, stevige voegen geven de vloer ten slotte een hyperrealistische look.

Plaatsing zonder lijm

COREtec® Stone CERAtouch is niet alleen geschikt voor residentiële toepassingen. Ook op de project- en renovatiemarkt zijn er heel wat mogelijkheden. Zo kan de vloer op elke ondergrond geïnstalleerd worden, zelfs bovenop een bestaande vloer, en werkt hij daarbij vrijwel alle oneffenheden weg. Dankzij het handige kliksysteem, het beperkte gewicht en de losse plaatsing zonder lijm kan COREtec® Stone CERAtouch daarenboven snel en eenvoudig geplaatst worden. Op die manier is de vloer de dag van de plaatsing alweer beloopbaar en moeten eventuele commerciële activiteiten niet opgeschort worden.

Thermoplastische beschermlaag

CERAguard werd speciaal ontwikkeld voor COREtec® Stone CERAtouch. De geavanceerde technologie legt een beschermende, kras- en impactbestendige thermoplastische toplaag over de meerlagige vloer heen. Het matte uitzicht en de reliëfstructuur van de beschermlaag geeft COREtec® Stone CERAtouch een natuurgetrouwe look en feel die het moeilijk maakt om de vloer te onderscheiden van een echte stenen of keramische vloer.


Bron: Caryn Communication

Gerelateerd nieuws