Auping introduceert Scandinavisch designbed NOA

intsite | Auping introduceert Scandinavisch designbed NOA
  •   31 aug 2020
  • Anke Henrotte

Auping NOA in beitskleur Balanced Oak © Auping

Op 1 oktober 2020 stelt Auping haar nieuwe bed NOA voor, ontworpen door de Deense designer en architecte Eva Harlou. De nieuwe aanwinst in het assortiment van de Nederlandse slaapexpert is, in navolging van de Scandinavische ontwerptradities, eenvoudig van vorm, bevat slimme details en werd uit natuurlijke materialen vervaardigd.

NOA werd met oog voor detail en tonnen vakmanschap geproduceerd. Het hoofdbord is bijvoorbeeld gedetailleerd opengewerkt en geeft door haar gebogen vorm een beschut gevoel. Verder zijn de randen en hoeken afgerond en staan de poten naar binnen, waardoor het bed lijkt te zweven. Een bijzonder detail zijn de houten wielen onder het hoofdeinde dat men naargelang zijn persoonlijke voorkeur kan toevoegen. De wielen geven NOA niet alleen een eigen uitstraling, maar maken haar ook gemakkelijk verplaatsbaar.

Het nieuwe bed in het gamma van Auping werd gemaakt uit natuurlijke materialen zoals beukenhout en eikenfineer. Die keuze past goed bij de ronde en zachte vormen van het ontwerp. Daarnaast is beukenhout een bewuste en duurzame keuze omdat het erg sterk is en lang meegaat.

"Ik wilde een bed ontwerpen dat zowel Auping als mijn Deense architectuurachtergrond vertegenwoordigt”, vertelt Eva Harlou over het ontwerp van NOA. “De eenvoudige en functionele details op het frame, het hoofdbord en de poten geven het bed haar kenmerkende uitstraling. Ik heb gewerkt aan een bed dat klassiek oogt, dat gemakkelijk in veel verschillende interieurs past en dat lang meegaat."

Personaliseerbare bedden

NOA kan volledig aan de persoonlijke stijl van de klant aangepast worden dankzij verschillende, speciaal ontworpen accessoires. Het houten NOA-tafeltje bijvoorbeeld kan dienen als nachtkastje, maar is eveneens op zo’n manier vormgegeven dat het ook gekanteld naast het bed kan staan als hoger bedtafeltje. Het afgeronde hoofdbord is dan weer met een verborgen steun vastgemaakt aan het bed, waardoor het achter het bed lijkt te zweven. Dit bord is zowel dicht als met verticaal opengewerkte banen verkrijgbaar.

Auping NOA is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en samenstellingen. Het bed is eveneens beschikbaar in zes beitskleuren: balanced oak, midnight black oak, soft white oak, chocolate brown oak, dark blue oak en chalk grey oak.


Bron: oona.agency