Strakke binnendeuren als sluitstuk voor minimalistisch interieur

Strakke binnendeuren als sluitstuk voor minimalistisch interieur

intsite | Strakke binnendeuren als sluitstuk voor minimalistisch interieur
  •   07 sep 2020

Voor een moderne nieuwbouwwoning in Zele viel de keuze op de al even minimalistische binnendeuren van argenta. Dit soort deuren met een onzichtbaar kader zien er dan wel strak en eenvoudig uit, maar de productie en plaatsing van dit soort maatwerk is dat allerminst.

De binnendeuren werden gemaakt en geplaatst door Dierick Deuren. Jonathan De Sloover: “Het onzichtbare aluminium kader wordt ingepleisterd zodat alle technieken aan het oog onttrokken zijn en de deur perfect in hetzelfde vlak als de wand ligt. Gesloten deuren en wanden vormen zo één geheel. Van omlijstingen is geen sprake meer en scharnieren worden zo gemonteerd dat ze van buitenaf niet zichtbaar zijn.

Draai- en schuifdeuren

Dierick Deuren plaatste zeven Argenta Invisidoor DL deuren en twee Invisidoor SDX ingewerkte schuifdeuren in deze nieuwbouw. Het SDX-inbouwsysteem van die schuifdeuren zorgt ervoor dat het open gevoel in interieurs behouden blijft, terwijl je twee ruimtes toch in een vingerknip opnieuw  van elkaar kan scheiden. Met het deurblad dat in de wand wegschuift, verlies je ook geen vierkante cm muur in huis. En dat is handig meegenomen in steeds compactere woningen.

“We werken graag met de DL versie,” klinkt het bij Dierick Deuren. “De bijhorende Neo S5 scharnieren zijn uitgerust met een ‘easy hook’ systeem dat de plaatsing vereenvoudigt. Deuren in en uithaken bijvoorbeeld, kan door één persoon gebeuren. Handig voor ons als schrijnwerker, maar ook voor de stukadoor en de schilder die na ons komen.

Maatwerk vereist vakkennis

 “Bij dit soort minimalistisch ingewerkte deuren komt altijd meer techniek en vakkennis kijken dan bij een klassieke binnendeur met ‘kassement’ en omlijsting. De plaatsing van het aluminium deurkader, de Neo S5-scharnieren en magneetslot is maatwerk en moet dus met veel zorg gebeuren. De kaders moeten zowel mechanisch bevestigd worden als met montageschuim.


Bron: © Argent Alu