Forbo Flooring Systems introduceert nieuwe collectie homogene vinylvloeren

Forbo Flooring Systems introduceert nieuwe collectie homogene vinylvloeren

intsite | Forbo Flooring Systems introduceert nieuwe collectie homogene vinylvloeren
  •   17 sep 2020

Forbo Flooring Systems introduceert Sphera SD | EC, homogene, geleidende vinylvloeren die verkrijgbaar zijn als banenmateriaal. De collectie is speciaal ontworpen om bescherming te bieden tegen elektrostatische ontlading en deeltjesuitstoot in zelfs de meest gevoelige gecontroleerde omgevingen. Ze is een innoverende aanvulling op de productcategorie homogene geleidende vinylvloeren. Het moderne design, de nieuwste pvc-samenstelling en de beproefde prestaties onder alle omgevingsomstandigheden kenmerken dit nieuwe product. Design, technologie en prestaties komen samen in deze kwaliteitsvolle vloeroplossing met een stijlvolle look.

Op de greenfield-productiesite van Forbo in Nederland hanteert Forbo een geavanceerd, duurzaam en gecontroleerd productieproces. Daardoor kon het bedrijf er een permanent geleidende vloeroplossing ontwikkelen die zelfs werkt wanneer de luchtvochtigheid extreem laag is. Dankzij de lage uitstoot- en ontgassingswaarden is Sphera SD | EC een geschikte oplossing om de zuiverheid van de lucht en oppervlakken onder controle te houden. Sphera SD is goedgekeurd voor cleanrooms tot klasse 6 en Sphera EC voor cleanrooms tot klasse 5. Beide producten zijn getest door het onafhankelijke Fraunhofer-instituut.

De geleidende onderlaag van Sphera SD en Sphera EC maakt geleidende lijm onder de volledige vinylstrook overbodig. Zo vermindert deze laag de installatiekosten en het risico op fouten tijdens het plaatsen. De geleidende lak op de bovenlaag is de finishing touch van deze collectie. Deze lak beschermt de vloer tegen vlekken en krassen en staat garant voor een verzadigde, kwaliteitsvolle uitstraling.

Bron: © Forbo Flooring