Gerenommeerde interieurontwerper Jan des Bouvrie overleden

Gerenommeerde interieurontwerper Jan des Bouvrie overleden

intsite | Gerenommeerde interieurontwerper Jan des Bouvrie overleden
  •   06 okt 2020
  • Niels Rouvrois

De gerenommeerde interieurlegende Jan des Bouvrie is op 78-jarige leeftijd overleden. Des Bouvrie – gekend en geroemd om zijn strakke, symmetrische, witte ontwerpen – was al lange tijd ziek en leed onder meer aan prostaatkanker.

Des Bouvrie, geboren in Naarden op 3 augustus 1942, groeide op als zoon van ouders met een eigen meubelzaak waar hij de interieurmicrobe kreeg te pakken. Na studies aan de Rietveld Academie in Amsterdam ging hij aan de slag in de zaak van zijn ouders en op 27-jarige leeftijd kende hij al zijn grote nationale doorbraak, toen hij in 1969 de kubusbank ontwierp voor meubelbedrijf Gelderland.

Als interieurontwerper verwierf Des Bouvrie in de jaren 70 en 80 grote bekendheid. Met zijn strakke, symmetrische ontwerpen en wit als overheersende kleur beïnvloedde hij de Nederlandse woonkamer. Des Bouvrie was tevens een liefhebber van veranderende interieurs en ook dat straalde af op de Nederlandse bevolking. Zijn meubels verkocht Des Bouvrie in zijn eigen winkel.

Publiekelijk schuwde Des Bouvrie de camera’s niet. Zowel in magazines als in tv-programma’s was hij een graag geziene gast. Des Bouvrie was getrouwd en had twee kinderen uit zijn eerste en twee uit zijn tweede huwelijk.