Fritz Hansen en Sebastian Herkner stellen nieuwe loungestoel voor

Fritz Hansen en Sebastian Herkner stellen nieuwe loungestoel voor

intsite | Fritz Hansen en Sebastian Herkner stellen nieuwe loungestoel voor
  •   08 okt 2020
  • Anke Henrotte

Fritz Hansen sloeg de handen in elkaar met de Duitse ontwerper Sebastian Herkner voor een uitnodigende loungestoel met een veelheid aan stijlen ©oona.agency

De Let Loungestoel is de nieuwste aanwinst in het assortiment loungestoelen van Fritz Hansen. Voor het ontwerp sloeg het Deense designlabel de handen in elkaar met Sebastian Herkner. De vaardigheden en kenmerkende esthetiek van de Duitse ontwerper in combinatie met het vakmanschap en de kwaliteit van Fritz Hansen komen samen in een uitnodigend meubel met een veelvoud aan stijlen dat geschikt is voor zowel commercieel als residentieel gebruik.

De Let loungestoel is een aanvulling op de erkende collectie loungestoelen van Fritz Hansen waaronder Egg van Arne Jacobsen en PK22 van Poul Kjærholm. De designerstoel is volledig personaliseerbaar. Zo kunnen klanten kiezen tussen poten van gepoedercoat staal, klassiek chroom, eikenhout, natuuressenhout of zwart gekleurd essenhout. Het zitgedeelte kan dan weer gestoffeerd worden met textiel of leder in een kleur naar keuze. Daarnaast werd de stoel gemaakt zonder lijm. Hierdoor is stoomreiniging mogelijk voor gebruik in polyvalente ruimtes zoals bedrijfswachtruimtes, horecagelegenheden en hotelkamers.

“Ik hou van het karakter van de armsteun die zijn leuning uitreikt in een uitnodigend gebaar”, vertelt Sebastian Herkner over zijn creatie. “Het design wordt gedomineerd door lichtheid en comfort. De stoel wordt op die manier een oase van rust. Licht en strak, comfortabel en communicatief.” Christian Andresen, Head of Design bij Fritz Hansen, vult aan: "De gebogen rugleuning van deze stoel is ontworpen om te omarmen en te troosten. Het is een uitstekend ontwerp om sociaal contact te bevorderen, of de stoel nu alleen staat of in een groep.”


Bron: oona.agency