Studio Meraki zorgt voor extra dynamiek binnen de Golazo-muren

Studio Meraki zorgt voor extra dynamiek binnen de Golazo-muren

intsite | Studio Meraki zorgt voor extra dynamiek binnen de Golazo-muren
  •   19 nov 2020
  • Niels Rouvrois

© Zander Meys & Tibo Tuypens

Sportevent- en marketingbedrijf Golazo heeft een nobel doel: een gezondere en gelukkigere maatschappij creëren door mensen minimum een half uur per dag te laten bewegen. Het bedrijf ademt sport en dat is wat de nieuwe kantoren van de hard werkende eventmanagers ook moesten uitstralen. Studio Meraki zette de tanden in de opdracht en creëerde een dynamische en stimulerende, maar ook professionele werkomgeving.

De belangrijkste eyecatcher in de vernieuwde kantoorruimte is het op maat gemaakte tapijt met groene looppiste die als rode draad doorheen de verschillende achter elkaar liggende ruimtes loopt, tot in de vergaderzaal. “Dit is natuurlijk een verwijzing naar de Memorial Van Damme, één van de vaandeldragers van Golazo”, klinkt het bij Studio Meraki. “Aan de inkom werden er lockers voorzien waar de eventmanagers hun persoonlijke spullen in kunnen opbergen. Deze doen wat denken aan de kleedkamers van een sportclub. Het originele vergadermeubel (de Ply van Drisag) in een ronde vorm, nodigt uit voor een efficiënte brainstormsessie of gezellig vergadermoment.”

De bureaus zijn in hoogte verstelbaar om zo dynamisch mogelijk te kunnen werken en zijn allemaal voorzien van akoestische schermen om de nodige privacy te bewaren. Over de volledige lengte van alle bureaus heen, werd een gedurfde print in felle kleuren doorgetrokken van topwielrenners in close-up tijdens een verwoede sprint op één van de vele wielerevenementen van Golazo. Tenslotte werd de vergaderzaal aangekleed met twee vintage koersfietsen en verwijzen de lampen boven de vergadertafel naar fietswielen. Een collage ter ere van de dertigjarige verjaardag van Golazo siert de wand.

Lange looppiste

De structuur van de ruimte vormde voor Studio Meraki de grootste uitdaging. De bureaus van de event managers bestaan uit verschillende achter elkaar liggende ruimtes die op  elkaar aansluiten in de vorm van een L. Studio Meraki: “Het was een uitdaging om hier één geheel van te maken. Dat lukte dankzij het tapijt dat één lange looppiste vormt tussen de ingang en de eindmuur in de vergaderzaal. Het doortrekken van de visual op de muur bracht niet alleen eenheid, maar ook rust. Door met een sobere basis te werken - grijs-groen tapijt, hoofdzakelijk witte muren en een eenvoudige indeling - konden we van de aparte, eerder donkere ruimtes, één groot, licht geheel maken.

Akoestiek

Akoestiek is enorm belangrijk in een kantooromgeving. Daarom werd hieraan extra aandacht besteed op verschillende manieren. Het tapijt is hier een enorme meerwaarde. In de vergaderzaal werd er met akoestische panelen gewerkt, pendelend boven de vergadertafel. Tenslotte zijn enkele visuals op de muur gedrukt op een peesdoek en gemonteerd op een kader. Ook dit draagt bij tot een goede geluidsabsorptie en verminderde resonantie. Het eindresultaat is een origineel, dynamisch kantoor dat de core identity van het bedrijf weerspiegelt.

Om het idee van de looppiste tot uitvoering te brengen ging Studio Meraki op zoek naar een goede partner. PXL Carpets is gespecialiseerd in het bedrukken van tapijt en zij hebben onze wensen perfect vervuld. Het tapijt wordt bedrukt in stroken met een breedte van 2 m die achter elkaar worden gelegd. “Het was even spannend om de piste perfect te krijgen met de voorziene bochten vanaf de inkom tot mooi uitgelijnd op de muur in de vergaderzaal. Maar het resultaat is echt super”, besluit Studio Meraki.

Customised carpet: PXL Carpets en TON Projectstoffering B.V.
Round meeting space: Drisag, Office Inspirators since 1970
Wallvisuals: Herva Group
Lighting conference room: SLV GmbH
Flexible office desks: Kantoff nv
Carpenting: Coolsinterior
Accoustic ceiling panels: Renobo interior acoustics