Feeling Strappy: het buiteninterieur in een handomdraai aanpasbaar

Feeling Strappy: het buiteninterieur in een handomdraai aanpasbaar

intsite | Feeling Strappy: het buiteninterieur in een handomdraai aanpasbaar
  •   03 dec 2020
  • Niels Rouvrois

© Royal Botania

Het jaar van het buitenleven in eigen tuin, zo kunnen we 2020 wel samenvatten. En ook in 2021 zullen we het comfort van onze tuin en terras blijven opzoeken. We beseffen dat de inrichting van die buitenplek smaakvol moet zijn om het hele jaar te genieten. Maar wat als die smaak binnen een paar jaar verandert?

Geen probleem voor de nieuwe Strappy-collectie van Royal Botania: het basisframe blijft altijd dezelfde, maar de bekleding pas je naar believen volgens kleur- of materiaalwens aan. Een nieuwe outfit voor je buitenmeubilair – zelfs in outdoor leder! – was nog nooit zo eenvoudig!

Keep the base, change the look

Waar we vroeger rationeel kozen voor een interieur voor het leven, volgen we nu ons gevoel en veranderende smaak. Iets waar Royal Botania met haar Strappy-collectie rekening mee houdt. De armchair Strappy 55 en lounger Strappy 195 met bijhorend voetenbankje hebben een minimalistisch doorlopend frame van gecoat roestvrij staal dat je volledig aankleedt naar wens. De straps zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen en eenvoudig te bevestigen of te vervangen. Wil je na enkele jaren een nieuwe look & feel voor je outdoorset? Kies dan voor andere straps en blaas je terrasinrichting nieuw leven in.

All-weather leather

Leder was tijdens de 2020 fashions weeks opvallend aanwezig op de catwalk en in het straatbeeld. Ook interieurinrichters werken maar al te graag met dit tijdloze materiaal. Royal Botania introduceert de trend nu ook outdoor met all-weather leather in zwart, taupe en cognac. De natuurlijke uitstraling van leder past volledig in het buiteninterieur van je tuin, terras of lounge. All-weather leather is een soort weersbestendige vinyl (marine-grade) dat dankzij de volledig UV-bestendigheid ook een lange levensduur biedt. Toch liever een stoffen look voor je terras? Dan heb je de keuze uit een uitgebreide kleurenrange van meer dan 70 tinten. De grens tussen binnen- en buitenmeubilair vervaagt...

De optische truc

De gestroomlijnde straps vormen de ruggengraat als verbinding tussen het naadloze frame van de Strappy. De gewatteerde zitriemen en armleuningen zorgen voor een aangenaam zitcomfort. Al is het een optische illusie dat de straps enkel uit zachte elementen bestaan. De basis bestaat uit aluminium stroken die door de bekleding mooi zijn weggewerkt. Die optische ‘truc’ geeft niet alleen een minimalistische indruk, maar zorgt ook voor een groot voordeel. De bekleding is gemakkelijk en snel afneembaar voor schoonmaak of winterstalling. Stevig, praktisch én elegant!


Bron: King George