Nieuwe kantoren met akoestisch absorberende wanden

Nieuwe kantoren met akoestisch absorberende wanden

intsite | Nieuwe kantoren met akoestisch absorberende wanden
  •   12 jan 2021
  • Niels Rouvrois

© Print Acoustics by Triplaco

Pollet Group, gespecialiseerd in onder andere waterbehandeling met wereldwijde activiteiten, heeft in Waregem geïnvesteerd in een nieuw hoofdkantorencomplex met verschillende vergaderzalen. Het ontwerp is van de hand van Atelier voor Architectuur Maes & De Busschere en interieurarchitecte Stephanie Laporte. Het  resultaat is een zeer strak, tijdloos gebouw met zowel binnen als buiten houtaccenten lateffect en veel aandacht voor akoestiek.

Van bij het ontwerp was voor zowel bouwheer als architect het akoestisch comfort van groot belang in dit nieuw kantoorgebouw. Voor een correcte nagalm in de grotere ruimtes vond de bouwheer met hulp van de architecten een ideale akoestische - en esthetisch interessante - oplossing in het Type Z plaatproduct van Print acoustics by Triplaco

Repetitief lateffect

Deze plaat, met een kern van zwarte waterwerende MDF, heeft een zichtbare dam van ongeveer 23 mm en een dieperliggende zwarte groef van ongeveer 9 mm breedte waardoor een repetitief lateffect ontstaat. Door de uit de as verlegde achtergroeven van de plaat kan invallend geluid in en door de plaat dringen waardoor het geluid wordt geabsorbeerd, zonder dat dit visueel merkbaar is. Dit zorgt voor een aangenaam gespreksklimaat in de zeer monumentale inkomruimtes en grotere vergaderruimtes.

In dit gebouw werd het Type Z akoestisch plaatproduct ook toegepast op de binnendeuren. De bekleding zorgt ervoor dat een binnendeur perfect in het vlak van een muur kan geplaatst worden en zo voor een zeer strak geheel zorgt. Als toplaag werd gekozen voor een houtimitatie HPL 0.9 mm dik van Abet laminati. Type Z is ook beschikbaar met een echte houtfineertoplaag van Decospan .

Over Print Acoustics

Print Acoustics, een divisie van Triplaco, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen. De oplossingen, standaard of op maat, worden geïntegreerd in de meest uiteenlopende toepassingen. Print Acoustics werkt samen met architecten, installateurs en bouwheren om steeds de meest geschikte oplossing voor elke toepassing uit te werken.