Een industrieel kantoor dat doet denken aan thuis

Een industrieel kantoor dat doet denken aan thuis

intsite | Een industrieel kantoor dat doet denken aan thuis
  •   14 jan 2021
  • Niels Rouvrois

© Deusjevoo

Yungo nam als jong digital agency recent zijn intrek in de gebouwen van C-mine. En bij een jong bedrijf hoort natuurlijk ook een frisse jonge look. Een kolfje naar de hand van het creatieve interieurontwerpbureau Deusjevoo.

Wat doet je denken aan thuis? Warmte, warme stoffen, herinneringen … En dat zijn net de elementen die Deusjevoo heeeft toegevoegd aan de industriële koele kantoorbox in C-mine. Zelfs het plafond van de box kreeg een rol in het verhaal. Zo straalt de ruimte dankzij zwart en wit meubilair een zakelijke sfeer uit.

Huiselijk en herkenbaar

Deusjevoo: “De huiselijke en herkenbare touch krijg je dan door het gebruik van hout, groen en de huisstijlkleur paars. Kijk je naar links, dan is je zicht heel fel paars. Kijk je naar rechts, dan is de ruimte juist rustig en warm. Bovendien hebben we een groot gordijn toegevoegd. Dat contrast maakt van de ruimte een plaats waar je koud en warm combineert. Het geeft de ruimte een karakter, een vertrouwde plek waar je wil zijn, net als thuis.”

En net zoals jij thuis heel wat kadertjes hebt staan om te stoefen met jouw kinderen, die toffe huwelijksfoto of het eerste trucje van de hond, zo heeft Yungo ook stoefruimte voorzien in zijn kantoor. Deusjevoo: “Zo hebben we ze letterlijk een kader gegeven om klantenstoef te delen, die zotte foto’s van de teambuilding nog eens boven te halen ... Door op voorhand fotokaders of prikborden te voorzien kan je het rommelgehalte in de ruimte goed in de hand houden.”

Een opvallend logo

In de gloednieuwe vergaderzaal pronkt het logo van Yungo. Maar waarom is het zo groot? “Daar hebben we wel een hele goede reden voor”, klinkt het bij Deusjevoo. “Twee zelfs! Het logo kan dienen als achtergrond voor een videocall en het dient als branding naar de buitenwereld toe. Waarom precies? De verhuurder van het gebouw staat het niet toe om een logo aan te brengen op de buitengevel. Maar omdat het zo groot is, zie je het al van ver door het raam.”

Strakke deadlines

In een agency moet alles snel gaan en daar speelt Deusjevoo op in. “Deze ‘pimp’ is op een zeer korte tijdspanne verwezenlijkt. We hebben Yungo onder andere ook advies gegeven voor de aankoop van planten voor het kantoor. Zo past alles mooi in het plaatje.”


Bron: Deusjevoo