COREtec® vloert MIJNbar in Luminus Arena van voetbalclub KRC Genk

COREtec® vloert MIJNbar in Luminus Arena van voetbalclub KRC Genk

intsite | COREtec® vloert MIJNbar in Luminus Arena van voetbalclub KRC Genk
  •   14 jan 2021
  • Niels Rouvrois

© COREtec®

Met de MIJNbar in de Luminus Arena van KRC Genk hebben de businesspartners van de voetbalclub - in niet-coronatijden - een stijlvolle plek om rustig na te kaarten. Eyecatcher in de ruimte is de 600 m² warme COREtec® vloer.

“Iedere wedstrijd  bieden we onze businesspartners een partyformule aan in The Lounge”, vertelt Stephan Poelmans, Commercieel Directeur KRC Genk. “We voelden wel een behoefte bij onze sponsors om daarnaast met hun gasten gewoon ergens rustig na te kunnen praten. De uitdaging was dus om een gezellige ruimte in te richten waar men een goed glas (speciaal) bier kon drinken en eventueel een snack eten. Samen met onze partner Alken-Maes zijn we tot het concept van de MIJNbar gekomen, waar gezelligheid primeert.”

Een belangrijk aspect daarbij was uiteraard de vloer. Een vloer die warmte uitstraalt, duurzaam is en bovendien onderhoudsvriendelijk is. Poelmans: “COREtec® beantwoordde perfect aan deze vereisten. De flexibiliteit van deze partner en het plaatsingsgemak van de vloer maakten het plaatje compleet. Kortom één conclusie: COREtec® de perfecte match met onze warme club.”

Mooie referentie

Jan Dossche, President USFloors International is uiteraard heel tevreden met de installatie van de COREtec® vloeren in de Luminus Arena: “Nadat USFloors de voetbalstadions van Sporting Lokeren, Beerschot en Fortuna Sittard van nieuwe COREtec® vloeren voorzien heeft, hebben we nu terug een heel mooie referentie met het voetbalstadion van KRC Genk, vaste waarde in de top 5 van de Jupiler Pro League. We zijn terecht fier dat onze COREtec® vloeren uit de Naturals collectie de MIJNbar opfleuren.”

“Met 600 m² geplaatste COREtec® vloer is het resultaat een prachtige locatie die grootsheid uitstraalt. Zoals KRC Genk bij het Belgisch voetbal, behoort COREtec® tot de top van de vloerenwereld. KRC Genk beschikt over het grootste businessnetwerk van Limburg. Meer dan 600 bedrijven - gaande van multinationals tot KMO’s en start-ups - behoren tot de KRC Genk-community. Sportsponsoring is de laatste decennia enorm geëvolueerd. Sport is emotie. Het genereert heel wat media aandacht en bereikt de juiste doelgroep.”

Unieke eigenschappen

COREtec® werd uitverkoren omwille van de unieke eigenschappen en de ideale toepassing in een renovatie omgeving. Dossche: “Bij voetbalclub KRC Genk hebben ze de kostenbesparende voordelen begrepen van een snel te plaatsen, hoogwaardige water- en slijtvaste planken- of tegelvloer zonder afbraakwerken of (dure) voorbereidingswerken. Slechts 8 mm dik, heel gemakkelijk in onderhoud en met zorgvuldig gekozen decoren maken van COREtec® de geschikte oplossing voor premiumlocaties waar veel volk voorbijkomt. Door een beschermlaag is een COREtec®-vloer krasbestendig en vuilafstotend. Daarnaast is hij watervast: de vloer zwelt noch krimpt in contact met vocht.”