Meer dan 3.000 HPL-platen voor vast meubilair Jules Bordet Instituut

Meer dan 3.000 HPL-platen voor vast meubilair Jules Bordet Instituut

intsite | Meer dan 3.000 HPL-platen voor vast meubilair Jules Bordet Instituut
  •   01 feb 2021
  • Wouter Polspoel

Het vast meubilair in het nieuwe Jules Bordet Instituut in Anderlecht werd geleverd en geplaatst door Planofurn, dat daarvoor onder meer gebruik maakte van meer dan 3.000 platen High Pressure Laminate (HPL) van Abet Laminati. Planofurn liet dat leveren door Triplaco-Beveka. “Onze planning is meestal bijzonder strak en daarom hechten we bijzonder veel belang aan een correcte en snelle levering van materialen. Op dat vlak hebben we met Triplaco-Beveka niets dan goede ervaringen”, klinkt het.

“Wij stonden in het project Jules Bordet Instituut in voor het leveren en plaatsen van het vast meubilair”, preciseert Filip Vermeire, Managing Director bij Planofurn. “Meer bepaald ging het om de kasten en het sanitaire gedeelte in de patiëntenkamers, kitchenettes en verpleegposten in de gemeenschappelijke ruimtes, balies voor de ontvangst en inschrijving per afdeling en de werkbladen in de labo’s. Wij hebben zo in totaal 1.436 ruimtes ingericht.”

“Dit project was dan ook geen routineklus. De omvang van de werf vormde de grootste uitdaging. Dat vergde een doorgedreven organisatie, vooral in werkvoorbereiding, maar zeker ook in productie en opvolging. Ook de coördinatie en communicatie met diversie onderaannemers was een uitdaging. Onze medewerkers hebben reeds een zekere expertise opgebouwd in dit soort projecten, waardoor alles uiteindelijk vlot is verlopen, met korte doorlooptijden tot gevolg.”

Het meest gebruikte materiaal in de patiëntenkamers was op een MDF-plaat verlijmde HPL van Abet Laminati – in het wit en twee houtmotieven – die bekendstaat om zijn stootvastheid en duurzaamheid, twee uitdrukkelijke eisen van de architecten voor het afwerkingsmateriaal in het nieuwe Jules Bordet Instituut. Planofurn liet die leveren door Triplaco-Beveka, een bewuste keuze in het licht van de strakke planning die Planofurn opgelegd kreeg. “De doorlooptijden die wij moeten hanteren zijn meestal heel kort en daarom zetten wij in onze supply chain hoog in op snelle en correcte levering van materialen. Op dat vlak hebben wij met Triplaco-Beveka niets dan goede ervaringen. Wij werken dan ook regelmatig samen met het bedrijf. Triplaco-Beveka is voor ons een belangrijke leverancier, vooral met Abet Laminati, maar zeker ook met hun eigen akoestische oplossingen”, besluit Vermeire.