De 5 keukengeboden van 2021 volgens Franke

De 5 keukengeboden van 2021 volgens Franke

intsite | De 5 keukengeboden van 2021 volgens Franke
  •   03 feb 2021
  • Niels Rouvrois

© Franke

De keuken van morgen is eigenlijk de keuken van vandaag. Specialist in keukenoplossingen Franke zet haar blik op oneindig voor jouw kookparadijs: van professionaliteit en gebruiksgemak tot design en elegantie, met features die we – zonder dat we het weten – missen.

Met die visie als insteek, zijn dit volgens Franke de 5 geboden die de keuken in 2021 vormgeven.

Go professional

De veranderingen in ons leven waren – en zijn – voelbaar tot in de keuken. We gingen van hobbykok naar masterchef, en nu onze kookkunsten naar een hoger niveau getild zijn, mag onze keuken dat ook! Om aan onze hoge wensen en noden te voldoen, kiezen we steeds meer voor een professioneel ingerichte keuken waar kookcomfort, -efficiëntie, maar ook elegantie centraal staat, want de plaats waar je veel tijd doorbrengt, mag op z’n minst stijlvol ogen. Zo staat de Maris2gether – inductiekookplaat met strak naadloos geïntegreerd afzuigsysteem – garant voor praktisch en smaakvol koken. Geen zichtbare dampkap meer dus, wat zorgt voor een ruimtelijk gevoel in de keuken.

Om het kookplaatje compleet te maken tipt Franke haar RVS-werkbladen. Die worden al maar meer gesmaakt in de huiskeuken, want de tijd dat die enkel in grootkeukens te vinden waren, is voorbij. RVS is het materiaal bij uitstek dat uitzonderlijk goed bestand is tegen hitte en kou, en zo hygiënisch is. Onder andere de DiamantFinish en de ParelFinish zijn de ideale finishing touch. DiamantFinish zorgt ervoor dat het RVS-blad krasbestendig en eenvoudig schoon te maken is en de ParelFinish houdt ook vingerafdrukken, water en vuil tegen.

Go all-in

In een professionele keuken als die van jou speelt ook het esthetische aspect een grote rol. Net als je outfit, moet ook in de keuken alles mooi bij elkaar passen. Met die ideologie creëerde Franke de Mythos-familie die dezelfde materialen en stijl doortrekt in de volledige collectie, van spoeltafel tot zeepdispenser. Jij kiest wat matcht in jouw keuken: alles uit RVS of Fragranit+? En in metaal wit, steengrijs, onyx of taupe?

Go next level faucets

Franke staat erom bekend al haar producten telkens te upgraden met multifunctionele features waarvan we dachten ze eigenlijk niet nodig te hebben, tot ze er zijn… There’s no way back! De Atlas Neo Sensor-kraan bestaat uit een laminaire straalregelaar die ervoor zorgt dat het water zeer stil en zacht loopt, een automatische waterstop om water te besparen én een infraroodsensor die in een zwaai water uit de kraan tovert. De Atlas Neo Sensor-kraan komt in RVS en industrieel zwart. Haar broertje, de Atlas Neo (zonder sensor), krijgt er nog een extra kleurlaagje bij: champagnegoud, antraciet of koper, want de tijd dat kranen enkel bestonden in chroomkleur is voorgoed voorbij.

Go rural chic

In 2021 gaat Franke voluit voor rural chic: een nieuwe mix van landelijk en industrieel met strakke lijnen en een stoere, maar chique look & feel. Zo geeft de nieuwe kleur monochroom matzwart in Fragranit+ je spoeltafel en bijhorende kranen een premiumstatus. Omdat kraanwerk nog net iets royaler mag zijn, maken champagnegoud en koper je het hof. Als werkblad kiezen we nog steeds voor RVS met al haar praktische voordelen, maar dan met een iets ruwere handafwerking, zoals HandFinish waarbij je de penseelstrepen nog duidelijk ziet, of NatureFinish die nog kleine oneffenheden in kleur en structuur toont.

Go Ultimate Grey

Grijs zal je het komende jaar niet alleen zien opduiken in je kleerkast, maar ook in de keuken, want Franke volgt de laatste trends op de voet. De tijdloze kleur vind je terug in de nieuwe Centro-familie, keuze uit 6 kleuren waaronder steengrijs en platinum. Deze grijstint is niet voor niets verkozen tot kleur van het jaar, want het is makkelijk te combineren met andere kleuren en materialen. De kleuren steengrijs en platinum zijn ook in elke ander Fragranit+ familie terug te vinden.


Bron: King George