The View: kantoor & guesthouse

The View: kantoor & guesthouse

intsite | The View: kantoor & guesthouse
  •   10 feb 2021
  • Niels Rouvrois

© M-INT

Op een idyllische locatie met prachtig uitzicht in het centrum van Sint-Baafs-Vijve wordt momenteel ‘the View’ gebouwd. “Onze klant kocht de gelijkvloers en 1e verdieping om er zijn kantoor en een guesthouse in te vestigen”, vertelt M-INT, dat het volledige interieur voor haar rekening nam. “De klant schakelde ons net op tijd in, zodat we nog enkele aanpassingen konden doen aan de ruwbouw en de technieken om het interieur volledig naar zijn wensen te kunnen ontwerpen.”

Het kantoor is geen klassiek kantoor waar verschillende mensen 8u per dag werken. Het is een secundair kantoor voor fysieke en online meetings met klanten en partners van het bedrijf. Het kantoor bestaat uit 1 grote ruimte met panoramisch uitzicht over de Leie en 2 kleinere ruimtes. M-INT: “Een huiselijke sfeer primeert voor alle ruimtes, maar elke ruimte krijgt een andere nuance zodat je in functie van het soort werk de geschikte setting kan kiezen. Een van de kleinere ruimtes richten we specifiek voor informele online meetings in. Een leuke sfeer op beeld van de gesprekspartner is belangrijk. Een speelse kast met veel open vakken voor decoratie zorgt hiervoor. Ook het vergaderen in loungezetels geeft een relaxed gevoel.”

De grote L-vormige ruimte is aan de ene kant voorzien voor zowel fysieke als online meetings tot 10 personen. M-INT: “Hier wordt op een meer formele manier vergadert. Aan de andere kant is een keuken waar tijdens de middag samen kan gegeten worden, maar wie tijdens de werkuren staand wil werken of vergaderen kan dat hier ook doen aan de hoge tafel. In de hoek van de ruimte is een lounge-zithoek in akoestisch dempend materiaal. Hier kan je tussen 2 meetings door ontspannen met zicht op water en groen.”

Leempleister

Alle muren en plafonds worden met leem gepleisterd. En dat heeft zo zijn voordelen:
- Het draagt bij aan een betere akoestiek
- Leempleister is 100 % natuurlijk en hernieuwbaar. Het bevat geen giftige stoffen en vergt weinig energie bij de winning, productie, verwerking en recyclage.
- Het is vochtregulerend: wanneer de binnenlucht droger wordt, zal de leem het opgenomen vocht geleidelijk weer afstaan.

Guesthouse

De guesthouse op de verdieping is bedoeld als service voor de buitenlandse partners, zodat ze niet op hotel moeten. Belangrijk voor de bouwheer is om de stijl van het kantoor hier door te trekken, om eenheid te creëren. Een ontspannen, huiselijke sfeer waar ook gewerkt kan worden. M-INT: “De enorme eettafel en het brede eiland in de guesthouse is ontstaan vanuit de wens van onze bouwheer om als je maar met twee bent, allebei van het panoramisch uitzicht te kunnen genieten. Naast elkaar op de zitbank tussen tafel en eiland.”

Het gebouw is een ontwerp van Govaert-Vanhoutte, in opdracht van Taelman. M-INT: “Het was aanvankelijk voorzien voor een appartement op het gelijkvloers (kantoor) en 2 appartementen op de verdieping (guesthouse). De indeling werd nog heringedeeld voor wij in beeld kwamen. De guesthouse kan ook perfect als appartement gebruikt worden. Het kantoor kan ook weer een appartement worden door het sanitair blok lichtjes te verbouwen tot badkamer.”

Opmerkelijk

“Wat speciaal was voor ons: wij werden begin mei 2020 gecontacteerd door onze klant. Enkele werven van ons werden toen al uitgesteld door de pandemie, dus we konden er meteen invliegen. En dat was ook nodig, want 6 weken later hadden ze al detailplannen nodig voor de technieken. Prospectie, ontwerpbesprekingen … Alles ging via videomeetings, wij hadden onze klant pas half juni de eerste keer in het echt gezien, na +- 140u, op een korte meeting over domotica”, besluit M-INT.


Bron: M-INT