JUNG: schakelaar als eyecatcher

JUNG: schakelaar als eyecatcher

intsite | JUNG: schakelaar als eyecatcher
  •   09 mrt 2021
  • Niels Rouvrois

© JUNG

Waar schakelaars vroeger puur functioneel werden ingezet, worden ze nu steeds vaker in een designjasje gegoten voor de perfect blend met een stijlvol interieur. JUNG - expert in domotica, besturingsystemen en schakelmateriaal - tilt de schakelaar nog een niveau hoger en kiest voor kleuren, materialen en designs die van de schakelaar een ware eyecatcher maken in zowel een minimalistisch als een zeer gedurfd interieur. Van 63 verschillende Le Corbusier®-kleuren tot 24 karaats bladgoud, met JUNG ga je voor de ultieme finishing touch.

Toen oprichter Albrecht Jung in 1912 met de trekschakelaar op de proppen kwam, had hij niet durven dromen dat zijn bedrijf 100 jaar later een wereldspeler zou worden in domotica, besturingssystemen en schakelmateriaal. Al drie generaties lang streeft het bedrijf naar vooruitgang in kwaliteit, techniek en design.

De mijlpaal voor JUNG situeert zich in de jaren '60 waarin de tijdloze LS 990-schakelaar werd geboren. Tot op heden is dit design nog steeds een klassieker onder de vlakke schakelaars en ondertussen verkrijgbaar in alle 63 originele Le Corbusier®-kleuren. Vandaag de dag biedt JUNG in meer dan 67 landen een groot assortiment aan waaronder schakelaars, dimmers, draadloze technologie, deur- en multimediabesturingen en verlichtings- en temperatuurregelaars voor zowel woningen, bedrijven als hotels.

63 Le Corbusier®-kleuren

Of het nu in ijzergrijs, uitgesproken ultramarijn, lentegroen of zacht abrikoos is, JUNG biedt haar designklassieker LS 990 exclusief aan in de 63 Les Couleurs® Le Corbusier-kleuren. De kleurrijke modellen dragen bij aan de esthetiek van een ruimte: contrasterend of ton-sur-ton met wanden, vloeren en interieurs. In de JUNG-fabriek worden ze met de hand beschilderd en voorzien van een fluwelen matte look. En de kers op de taart? Alle tinten van de kleurcollectie kunnen harmonieus met elkaar worden gecombineerd.

24 karaats bladgoud

Met een rechttoe rechtaan design is LS 990 een echte crowdpleaser. Voor wie de designtoer op wil gaan, zijn er naast uitvoeringen in kunststof ook uitvoeringen in echt metaal – geen metaallook dus, maar the real deal. Daarbovenop serveert JUNG zelfs de koning der metalen: een gouden schakelaar met 24 karaats bladgoud! Het goudkleurige gamma wordt vervolledigd met 3 andere geborstelde en/of gecoate metalen schakelaars in goudtinten: Goudkleurig, Messing klassiek en Messing antiek.

Plug & Light

Dankzij Plug & Light van JUNG hoeven lampen niet langer vast geïnstalleerd te worden. Met haar ledspot en ledwandstraler speelt JUNG in op de multifunctionele inzetbaarheid van ruimtes. Het moderne ledsysteem bestaat uit een lichtcontactdoos, die tegelijkertijd de voeding vormt en waarop verschillende lichtopzetstukken aan de hand van een magneet kunnen worden geplaatst. Zonder boren, zonder losmaken van klemveren, zonder lastig montagewerk.


Bron: King George