Contemporary Art Walk: 3 x cultureel genieten bij Le Beau A Une Adresse

Contemporary Art Walk: 3 x cultureel genieten bij Le Beau A Une Adresse

intsite | Contemporary Art Walk: 3 x cultureel genieten bij Le Beau A Une Adresse
  •   17 mrt 2021
  • Niels Rouvrois

© Le Beau A Une Adresse

LE BEAU A UNE ADRESSE viert esthetiek in al zijn vormen. Van kunst en design over literatuur en gastronomie tot mode en juwelen. Ter gelegenheid van de Brusselse Contemporary Art Walk opent de artistieke boetiek-galerij, gelegen op de ravissante Avenue Molière tussen Elsene en Ukkel, de deuren voor drie culturele events. Kunstenaars ALESSANDRO FILIPPINI, LOUISE VAN REETH en JACQUES MEUNIER tonen er hun werk op 27 en 28 maart en 3 april tijdens een pop-up tentoonstelling.

LE BEAU A UNE ADRESSE is het geesteskind van Isabelle Leclercq, die via deze bijzondere plek in dialoog treedt met haar passie voor schoonheid. Bezoekers voorzien van magische momenten van verwondering en geluk, met een vleugje waanzin, dat is haar ambitie. Een moment van ontspanning creëren, in een open en ongedwongen sfeer waar creativiteit en ideeën de vrije loop gelaten worden. Haar idee ontstond tijdens een reis in 2019, toen Isabelle Leclercq zich realiseerde dat schoonheid onontbeerlijk is voor haar. Om deze passie tot uitdrukking te brengen, besloot ze haar eigen plek te creëren. De woorden C'est beau op de witgekalkte voorgevel van het huis, een werk van Alessandro Filippini, zetten de toon.

Ontmoetingsplek

LE BEAU A UNE ADRESSE is open op afspraak en tijdens talloze evenementen, zoals kunsttentoonstellingen presentaties van auteurs, artistieke ontmoetingen, literaire lezingen, culinaire events, modeshows en huiskamerconcerten. Bovenal is het een bijzondere ontmoetingsplek voor kunstenaars, schrijvers, filosofen, musici en andere creatieve geesten die de rijke geschiedenis van het huis zullen voeden. De verschillende salons baden in een vintage sfeer uit de jaren '50 tot '90 en worden gebruikt voor de tentoonstelling van decoratieve objecten, vintage meubilair en kunstwerken die gemaakt zijn met gevoel.

In het kader van de Brusselse Contemporary Art Walk verwelkomt LE BEAU A UNE ADRESSE drie kunstenaars die hun werk tentoonstellen in de boetiekgallerij. Onder hen de Romeinse kunstenaar ALESSANDRO FILIPPINI, bekend van de woorden in de voortuin van het huis. Hij geeft woorden en concepten een nieuwe dimensie met een intrinsieke betekeniskracht die de verbeelding, de interpretatie en het spel van emoties de vrije loop laat. Zijn werk is geen doel op zich, maar een katalysator die doet dromen.

De Belgische kunstenares LOUISE VAN REETH werkt graag met natuurlijke grondstoffen. Ze past zich aan aan hun oorspronkelijke vorm uit respect voor de natuur, een onuitputtelijke bron van inspiratie, zowel artistiek als de beleving van het zijn die het toelaat. “Ik ben gefascineerd door de visuele en grafische kwaliteiten van de natuur. Het ruwe, natuurlijke element wordt gebruikt in wat eenvoudig, esthetisch en onveranderlijk is."

De Belgische fotograaf JACQUES MEUNIER vertelt ons over de poëzie van alledaagse voorwerpen. Hij houdt van het hyperrealisme van het verwarren van fotografie met schilderen. Hij toont ons de realiteit van het leven door een ander prisma. Het licht, vastgelegd in zijn foto's, brengt inerte objecten tot leven.

De kunstenaars die worden uitgenodigd om een werk voor het huis te maken, doen dat steeds in symbiose met de locatie. Zo treedt het talent van de kunstenaar naar voren op een manier die het harmonieuze evenwicht van de plek versterkt. Op deze manier worden gevoelens, ideeën en inspiratie verenigd in de realisatie van een groter artistiek project. LE BEAU A UNE ADRESSE is een plek die design, en dan vooral vintage, in al zijn vormen viert. Alles is ter plaatse te koop, van kleine decoratieartikelen tot meubelstukken. Op die manier verandert de inrichting voortdurend en zal de locatie in de loop der tijden evolueren, en dat is precies het opzet.


Bron: Turbulence