Van festivalweide naar huis en tuin: unieke themaruimtes voor fascinerende thuisbeleving

Van festivalweide naar huis en tuin: unieke themaruimtes voor fascinerende thuisbeleving

intsite | Van festivalweide naar huis en tuin: unieke themaruimtes voor fascinerende thuisbeleving
  •   31 mrt 2021
  • Niels Rouvrois

© Phixion

Op zes tot acht weken tijd maakt de grootste Belgische festivaldecorbouwer Phixion een unieke gethematiseerde belevingsruimte voor in je huis of tuin. “Dat is alvast ruim op tijd om thuis een leuke plek te hebben om het gemis van de festivalzomer ruimschoots te verzachten”, zegt CEO Philip Van Den Langenbergh.

Phixion bouwt al acht festivalzomers mee aan de mainstage van het grootste elektronische muziekfestival ter wereld in De Schorre in Boom en drukt zijn stempel ook jaarlijks op de look & feel van gerenommeerde festivals als de Lokerse Feesten, We Can Dance, Graspop en elektronische muziekfestivals van Saudi-Arabië tot Las Vegas. In maart 2020 stopte het bedrijf abrupt met draaien door de COVID-19-pandemie. De festivalexperts besloten hun knowhow radicaal anders in te zetten, voor de ultieme corona-verwennerij. Het Phixion-team maakt momenteel geen gigantische magische festivalpodia, maar unieke themaruimtes. Hiermee willen ze op korte termijn 37 mensen opnieuw tewerkstellen. Ook het buitenland lonkt, net als de b2b-markt van luxeresorts, pret- en vakantieparken.

“Onze kennis voor het brengen van dé ultieme festivalbeleving, gebruiken we nu voor originele permanente interieurs bij mensen thuis”, zegt Philip Van Den Langenbergh. “Plezier halen uit verre reizen of restaurantbezoek zit er de komende tijd niet in. Waarom dan niet kiezen om bij je thuis een speciale plek met een unieke beleving te bouwen, waar je nog héél lang van kan genieten?”

HoXper

De fascinerende interieurs die HoXper – de nieuwe bedrijfstak van Phixion – ontwerpt, kunnen zowel in een binnenruimte in huis als buiten in de tuin als poolhouse of bijzonder tuinpaviljoen geplaatst worden. De HoXpods, zoals de creaties heten, zijn flexibel op te bouwen.

“Onze droomfabriek bouwt ieders droom om tot een unieke ruimte”, zegt Van Den Langenbergh. De stijl en inrichting van de thematische ruimtes vult de klant dus helemaal zelf in met de experts van HoXper. Van Den Langenbergh: “Wil je in je tuin een hippe mancave of she shed in de stijl van The Great Gatsby, James Bond of Marilyn Monroe? Of toch liever geïnspireerd op een Romeinse tempel? Dat kan. Of ben je een fervente gamer en droom je thuis van een gamecave in de stijl van je favoriete spel? Elk verzoek is realiseerbaar.” Klanten kunnen daarnaast natuurlijk ook uit bestaande ontwerpen kiezen, zoals de verfijnde organische HoXpod, de stoere steampunk-ruimte of de sprookjesachtige fantasy-kamer. Minimalistisch zal het eindresultaat dus wellicht niet zijn.

More is more

Filip Hendriks, Sales Director, vult aan: “Wij zijn niet de mannen van less is more. We werken vooral niét minimalistisch. In ons ‘vorige leven’ vertaalden we emoties naar grote festivalpodia. Nu vertalen we diezelfde emoties naar unieke interieurontwerpen voor bij mensen thuis. We gaan op zoek naar mensen die een originele en zeer persoonlijke invulling willen geven aan een ruimte in hun huis of tuin, en op zoek zijn naar een unieke thuisbeleving.”

Guinness book of records

Twee realisaties van Phixion haalden het Guinness Book of Records: het podium van het festival MDL Beast in Saudi-Arabië staat geboekstaafd als hoogste podium ooit gebouwd (38 meter hoog). Daarnaast stond Phixion ook in voor de productie van het grootste chocolade paasei ter wereld (8,3 meter hoog). Daarnaast trekt Phixion jaarlijks ook het grootste kerstkasteel van Europa op in Wijnegem Shopping Center. Tot slot mag het bedrijf ook de bouw van het grootste podium op grote hoogte op zijn conto schrijven: voor de winterversie van het gekende Boomse muziekfestival in het Franse Alpe d’Huez (op bijna 2000m hoogte), realiseerden ze een podium van maar liefst 70m breed op 20 meter hoog, dat een sneeuwstorm van 110 kilometer per uur doorstond.

Van home office tot gamecave

De gepersonaliseerde themaruimtes hebben diverse doeleinden. Dat kan gaan van een net iets anders uitgedachte home office, over een speelse kinderkamer die recht uit een sprookjesboek lijkt te komen, tot een erg luxueus losstaand tuinpaviljoen met loungehoek, wellnessruimte, bar en dining room. Alle themaruimtes kunnen ook in huis geplaatst worden.

De kleinste HoXpod voor buiten is 7,5 vierkante meter groot en geschikt voor een home office. Vervolgens zijn er HoXpods van 15 vierkante meter, 30 vierkante meter, 40 en 60 vierkante meter. Een bouwvergunning is voor de meeste volumes niet nodig: elke installatie die minder dan 40 vierkante meter groot is, mag probleemloos in de tuin geplaatst worden.

Geïnstalleerd op kleine werkweek

De prijsvork van de HoXpods is breed. Een indoor HoXper kan vanaf 4000 euro, voor bvb. een bijzondere slaapkamer. Een bijzondere home office outdoor heb je al vanaf 18.500 euro, andere prijzen hangen af van de in te richten oppervlakte en de mate van afwerking die de klant wenst. Er zijn heel wat opties mogelijk, zoals bijvoorbeeld een openklapbaar dak met een hydraulisch systeem, isolatie, airco en allerhande audiovisuele extraatjes.

Een themaruimte in huis of tuin is, afhankelijk van de grootte, op enkele dagen tot een kleine werkweek geïnstalleerd. Filip Hendriks: “Onze knowhow van festivals in het buitenland, waarvoor we decors zo ontwerpen dat we ze maximaal in containers kunnen stapelen voor transport, komt nu aardig van pas. We zijn meesters in Tetris (lacht). We maken onze HoXpods ook zo dat ze snel en eenvoudig monteerbaar zijn.”

De levertijd voor een gestandaardiseerde pod is zes tot acht weken, custom made ontwerpen hebben een iets langere levertermijn. Filip Hendriks: “Dat is alvast ruim op tijd om thuis een droomplek te hebben om het gemis van de festivalzomer ruimschoots te verzachten. We hebben ons businessmodel herdacht op zo’n manier dat we mensen iets nieuws kunnen bieden, out of the box. Iets om te plannen en écht naar uit te kijken. In deze tijden kan een HoXper dus opnieuw zorgen voor een leuk perspectief, waar mensen zo naar verlangen.”


Bron: HoXper