Häfele Discoveries: virtuele beursstand op interzum @home

Häfele Discoveries: virtuele beursstand op interzum @home

intsite | Häfele Discoveries: virtuele beursstand op interzum @home
  •   04 mei 2021

"We care": de omvangrijke services van Häfele kregen een aparte themawereld. © Häfele

Naar aanleiding van interzum @home lanceert Häfele zijn interactieve beursstand Häfele Discoveries. Daarin stelt de beslagspecialist nieuwe producten voor en krijgt de bezoeker toegang tot zestien themawerelden onder het centrale thema “We care”.

Niet enkel de digitale editie van de beurs voor meubelproductie en interieurbouw interzum @home is dinsdag 4 mei begonnen, maar ook Häfele Discoveries werd gelanceerd. De digitale beursstand en virtuele showroom vervangt de echte beursstand van de beslagspecialist, die in niet-coronatijden op interzum in Keulen altijd van de partij is.

Van 4 tot 7 mei presenteert Häfele onder het centrale thema “We care” op hun digitale platform zestien, tastbare themawerelden. Daar wil het bedrijf de bezoekers inspireren en heel wat intelligente ruimteoplossingen aanbieden. Persoonlijke communicatie via het platform is mogelijk en er zal ook een heel scala aan nieuwe producten en diensten voor 2021/22 voorgesteld worden. Onder andere de thema’s akoestiek, functionaliteit en licht zullen aan bod komen.

Live on stage

Op het platform zullen enkele thema’s besproken worden met verschillende gastsprekers. Zo gaat Roland Schraut, expert op vlak van houtbewerking, met vier anderen in gesprek over nieuwe werkwijzen binnen het vakgebied. Daarnaast zal ook artificiële intelligentie-expert Verena Finke in gesprek gaan met Tino Eggert van moebelfertigung over digitale transformatie. Een ander hoogtepunt zal de lezing van Serdar Turan zijn over micro-living spaces en woontrends tijdens de pandemie.

Innovaties

Ook de beslagspecialist zelf zal nieuwe producten en diensten voorstellen. Zo vult het zijn assortiment Slido-meubelschuifdeuren, Free-meubelkleppen en laden van Matrix en andere productlijnen aan met onder andere een sluitdemping voor draaischuifdeuren en nieuwe gewichtsklassen voor de kleppen. Ook zal het Slido Flush51-schuifdeursysteem vanaf nu bediend kunnen worden met spraakfuncties zoals Google en Alexa.

Daarbovenop presenteert Häfele ook een nieuw elektronisch sluitsysteem, namelijk het meubelslot EFL 30. Met zijn batterijvoeding biedt het een oplossing voor mobiele meubels en enkele sluitpunten. Het kan ook zonder problemen aangesloten worden op de Dialock-software en in de toekomstige Dialock Manager app gebruikt worden.

Binnen het verlichtingsgamma is er ook heel wat vooruitgang. Zo zijn de producten van Häfele’s dochteronderneming Nimbus en zijn eigen productgroep Loox5 versmolten op een platform van vierentwintig volt. Zo hebben ze een slim netwerk gevormd in meubels en ruimtes dat verlichting nog eenvoudiger maakt. Bovendien kan de verlichting met Häfele Connect via een app bediend worden.

Het hele jaar

Ook de verbinding met de virtuele tentoonstellingsruimte van interzum @home zal eenvoudig toegankelijk zijn voor bezoekers van Häfele Discoveries. Zo kunnen ze vlot heen en weer schakelen tussen de twee digitale platformen. Wie niet aanwezig kan zijn tijdens het evenement, kan ook later dit jaar nog een bezoekje brengen aan de virtuele showroom. Daar zullen alle opgenomen presentaties terug te vinden zijn en kunnen bezoekers ook na 7 mei nog steeds in gesprek gaan met de deskundigen van Häfele.


Bron: Häfele