Print Acoustics levert akoestische panelen voor sportcomplex in Oman

Print Acoustics levert akoestische panelen voor sportcomplex in Oman

intsite | Print Acoustics levert akoestische panelen voor sportcomplex in Oman
  •   05 mei 2021
  • Niels Rouvrois

© Print Acoustics by Triplaco

Print Acoustics heeft meer dan 1000 m² hoogwaardige akoestische panelen geleverd voor de Sultan Qaboos Academy for Police Sciences, vroeger gekend als de Royal Oman Police Academy. Het totale project betreft een indrukwekkende vastgoedontwikkeling gedaan van 24 km².

De eerste fase die in april 2021 opgeleverd is, bevat naast de aangelegde wegen en infrastructuur ook  de eerste 28 gebouwen, ruim verspreid over dit  landontwikkelingsproject (commandocentrum, huisvesting cadetten en officieren, opleidingsgebouwen, wapenkamers, winkelcomplexen, ontspanningscentra, sportcomplexen ….).

Hoogwaardig sportcomplex

Print Acoustics producten Type Gr, random gegroefde panelen, werden door de lokale bouwheer (de overheid en het Sultanaat van Oman) uitgekozen om te worden toegepast in een hoogwaardig sportcomplex omwille van de combinatie van de hoge nagalmcorrectie, uitzonderlijke esthetiek en goede duurzaamheid. De type G random producten hebben namelijk een hoge balimpact bestendigheid, een gegarandeerde goede absorptiegraad en een krasvrije toplaag HPL van Abet Laminati. Gecombineerd met een zwarte akoestische MDF kern met hoge densiteit zorgt dit ervoor dat de esthetiek gegarandeerd wordt omdat de kern akoestische bewerkingen nauwelijks zichtbaar zijn.

Loge voor de sultan

Kristoff Ver Eecke, Director Print Acoustics, heeft bij talrijke bezoeken ter plaatse in 2018  aan bouwheer (ROP), de bouwfirma (Saif Al Harasi) en de uitvoerder  (Khimji Ramdas Infrastructure) de unieke eigenschappen van Print Acoustics producten kunnen toelichten. Een hoge mate van afwerking en geluidscomfort in de sportzaal was vereist, vooral omdat een tribuneloge voor de familie van de Sultan van Oman is voorzien in de zaal zodat leden van de koninklijke familie belangrijke sportwedstrijden kunnen bijwonen in comfortabele omstandigheden.

Deze ‘koninklijke’ referentie in  Oman opent de poorten verder in het Midden Oosten voor Print Acoustics by Triplaco. Verdere werven in oplevering zijn gefineerde akoestische producten voor Aramco kantoren en akoestische panelen voor het auditorium van de Prince Sultan University in Saoedi-Arabië.

Over print acoustics

Print Acoustics, een divisie van Triplaco, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van akoestisch dempende panelen, deuren en losse elementen. “Onze oplossingen, standaard of op maat, worden geïntegreerd in de meest uiteenlopende toepassingen”, klinkt het. “Wij werken samen met architecten, installateurs en bouwheren om steeds de meest geschikte oplossing voor elke toepassing uit te werken.”

De akoestisch dempende oplossingen bestaan uit een kern in MDF met een toplaag in Print HPL van Abet Laminati, hoogwaardig fineer van Decospan, lak, geweven vinyl Ntgrate of digitale bedrukking en een akoestisch dempende glasvlies op de rugzijde of in het midden. “Print Acoustics streeft ernaar de meest efficiënte, stabiele en decoratieve akoestisch dempende oplossingen op basis van het Helmholtz-principe te ontwikkelen en te produceren voor de reductie van de nagalm, veroorzaakt door de menselijke stem. Op die manier dragen wij bij tot een verbeterd akoestisch comfort en een gezonder binnenklimaat in gebouwen.”