Beddeleem drukt stempel op Iris Tower (Sint-Joost-ten-Node)

Beddeleem drukt stempel op Iris Tower (Sint-Joost-ten-Node)

intsite | Beddeleem drukt stempel op Iris Tower (Sint-Joost-ten-Node)
  •   11 mei 2021
  • Niels Rouvrois

© Beddeleem

In opdracht van Ghelamco heeft Beddeleem de inrichtingswerken verzorgd van de Iris Tower, de nieuwe hoofdzetel van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest aan het Sint Lazarusplein in Brussel. Iris Tower is de nieuwe naam van de voormalige Silver Tower. Het elegante kantorencomplex biedt nu plaats aan 2000 ambtenaren van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel en de dienst Fiscaliteit. Met zijn 137 meter is de toren een van de hoogste gebouwen van Brussel en bepaalt hij mee de skyline van de hoofdstad.

Frederik Eerens, projectmanager van Ghelamco voor dit prestigieus project, is duidelijk over de samenwerking met Beddeleem. “Een positief verhaal", klinkt het enthousiast. “In het gedurfde architecturale concept van Cushman & Wakefield Design + Build (vroeger ADMOS) staan duurzaam comfort en alternatieve arbeidsvormen centraal. De inrichting moest flexibel en toekomstgericht zijn. Voor de werken zochten we dan ook een echte partner, geen leverancier. Achteraf bekeken bleek Beddeleem effectief die professionele partner te zijn.”

Krappe timing

Frederik Erens: “Wat me bijgebleven is van de samenwerking met Beddeleem? Ze engageerden zich voor een heel krappe planning. Er was immers geen ruime marge in de timing van dit project. We hadden geen plan B. De corona-maatregelen maakten de timing nog krapper, maar ook die situatie heeft Beddeleem goed aangepakt. De projectleider van Beddeleem had veel ervaring, werkte op een correcte manier en zorgde voor een goede opvolging. Bij Ghelamco stellen we het altijd op prijs dat de projectleider op de vloer de problemen oplost. Dat er een paar uitdagingen opgedoken zijn, is normaal. Dat heb je onvermijdelijk met zo’n grote bouwprojecten. Het gaat erom hoe je in partnership de problemen aanpakt en oplost.”

Kwaliteit van de producten

“Uiteraard was ook de kwaliteit van de gebruikte producten belangrijk", gaat Frederik Erens verder. "Die moesten voldoen aan de strenge eisen van onze klant. 15.000 m² JB systeemwanden, 5.000 lm gelakte gevelplaten en profielen, 3.000 stuks JB LOCKERS en nog veel meer. Dan ligt de kwaliteitslat hoog. Alle afspraken zijn nagekomen, ook de financiële. De samenwerking verliep heel transparant. Ook onze klant, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, was tevreden. Ik weet dat het geen eenvoudige opdracht was, maar Beddeleem heeft zich echt gesmeten. Het is duidelijk dat dit geen éénmalige samenwerking geweest is."


Bron: Beddeleem