Ethnicrafts Sphere coffee table: natuurlijke weerspiegelingen

Ethnicrafts Sphere coffee table: natuurlijke weerspiegelingen

intsite | Ethnicrafts Sphere coffee table: natuurlijke weerspiegelingen
  •   27 mei 2021
  • Niels Rouvrois

© Ethnicraft

Voor de meest recente uitbreiding van haar minerale reeks gaat Ethnicraft met de Sphere coffee table naar pure vorm en materie. De natuur doorgrond door meestervakman Jan Lambrechts en op een podium geplaatst door Ethnicraft. De handgemaakte omber koffietafels verenigen ingetogen klasse met de brute kracht van water en aarde. Ethnicraft op haar best: crafting and sculpting nature into design.

Aan de basis van de minerale collectie van Ethnicraft staat vakartiest – want vakman zou te eng zijn voor zijn talent – Jan Lambrechts. Zijn opleiding ‘decoratieve restauratie’ introduceerde hem in de wereld van vroegere, soms vergane, technieken en schonk hem een verfrissende kennis van eeuwenoude natuurlijke materialen. Lambrechts wou de natuur vatten in zijn ontwerp, een tactiele reproductie van een rivierbedding met slijk, stenen, water en vormen. Meer dan een jaar zwoegde hij op het omzetten van zijn idee naar een vaste vorm en vond uiteindelijk de sleutel in het gebruik van water en mineralen. Aardse materialen die zich enkel laten temmen door een mensenhand: elk tafelblad uit de minerale reeks wordt handgemaakt en heeft daarom een unieke identiteit.

Mélange van natuur en textuur

De Sphere coffee table komt in de natuurlijke donkerbruine kleur omber en verwelkomt met haar cirkelvormig design een zachtheid bij de geoxideerde mineralen. Het resultaat van dit unieke proces is een gebarsten textuur die doet denken aan de grillige bast van een boom, het lijnenspel van water over keien.

De tafel bestaat uit een cirkelvormig blad met een kleinere, eveneens ronde, voet. De poot bestaat uit een enkele metalen buis met rokerig kleureffect. De Sphere coffee table komt in twee formaten: een grotere en lagere versie van 80 x 80 X 35 cm, en een kleinere en hogere variant van 65 x 65 x 41 cm. Twee uitvoeringen die zich stijlvol laten combineren, maar ook in hun eentje het gesprek op gang trappen.


Bron: King George