Glasspecialist dormakaba pakt uit met nieuwe ontwikkelingen

Glasspecialist dormakaba pakt uit met nieuwe ontwikkelingen

intsite | Glasspecialist dormakaba pakt uit met nieuwe ontwikkelingen
  •   08 jun 2021
  • Niels Rouvrois

© Dormakaba

Glasspecialist dormakaba pakt uit met een aantal nieuwe ontwikkelingen binnen de productcluster Interior Glass Solutions. De nieuwe TP/TA Easy Safe glasplinten en de nieuwe OFFICE Mundus slotkast staan garant voor veiligheid, flexibiliteit en design.

Bij toepassing op de bovenste en onderste deurrand zorgen de TP/TA EASY Safe deurplinten voor een hoge stabiliteit van zeer brede of frequent gebruikte deuren. Onderaan dienen ze - als alternatief voor hoekbeslag - ook als stootbescherming. Door het op het dormakaba hoekbeslag gebaseerde design en afwerking bieden ze een optisch harmonische en ook veilige toevoeging bij complexe volglasconstructies.

Naam spreekt voor zich

Bij de TP/TA EASY Safe deurplinten spreekt de naam voor zich: Easy verwijst naar de montage, die dankzij de traploos positioneerbare draaipuntinzetstukken voor een bijzonder hoge flexibiliteit zorgt. Safe (veilig) is het resultaat, zowel wat betreft de glasmontage als de verschillende vergrendelingsmogelijkheden. Ook optisch komt het design van de nieuwe deurplinten voor pivoterende of enkelwerkende deuren exact overeen met die van de HSW / FSW EASY Safe wandsystemen van dormakaba. Dit betekent dat een uniform ontwerp kan worden bereikt, zelfs in grotere eigendommen met verschillende systeemoplossingen.

Een aantal belangrijke kenmerken mee:

- Veilige toepassing van diverse glassoorten: ESG, VSG uit 2x ESG, TVG.
- Voor glasdiktes van 10 tot 19 met tussenlagen uitvoerbaar.
- Diverse afwerkingen mogelijk: RVS gesatineerd, Alu zilver, Niro geanodiseerd, RAL-kleuren en ook weerbestendig gecoate oppervlakken.
- Traploos verstelbare draaipunten van de deur.
- Standaard deuren met een gewicht tot 150 kg en een deurbreedte tot 1.200 mm (zie overzichtstabel op de achterzijde van de factsheet).

Slotkast in XEA design

Het design van de nieuwe OFFICE Mundus slotkast (afbeelding) is volledig afgestemd op het design van het hoekbeslag van de MUNDUS-serie.  Het XEA-design biedt keuzevrijheid in een systematisch kleurenspectrum - van licht tot donker, mat, met structuur of hoogglanzend, van geïntegreerd tot accentuerend, met oppervlakken van roestvrij staal of aluminium. Er ontstaat een harmonische eenheid.

Elektrische toegangscontrole

Het elektronische c-lever compact beslag van dormakaba is een ideale aanvulling op het mechanische OFFICE Mundus slot. De combinatie van het glasbeslag en het elektronische toegangscontrole beslag bieden een moderne en intelligente oplossing voor elektronische toegangscontrole, bijvoorbeeld in kantoorgebouwen, bij de overheid of in de detailhandel. Kortom een toegangsoplossing met een aantrekkelijk, bekroond design en heel wat functionele mogelijkheden.

De c-lever compact wordt eenvoudig vastgeschroefd aan de rozetbevestiging van de deurkruk en wordt van stroom voorzien door 2 standaard Lithium batterijen (AAA).  Het gebruikersbeheer kan worden uitgevoerd door middel van kaartprogrammering op het component zelf of eenvoudig via de evolo Smart App.


Bron: dormakaba