Kinnarps zet NMBS op juiste spoor

Kinnarps zet NMBS op juiste spoor

intsite | Kinnarps zet NMBS op juiste spoor
  •   07 jul 2021
  • Niels Rouvrois

© Kinnarps

De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen, beter gekend onder het acroniem NMBS is verantwoordelijk voor het treinverkeer in België. Om hun administratieve diensten te ondersteunen werd een zone in het welgekende gebouw aan de Frankrijkstraat in Brussel onder handen genomen. NMBS werkte hiervoor samen met Working Tomorrow en Kinnarps, wat resulteerde in een aantrekkelijke en dynamische werkomgeving voor ruim 170 medewerkers.

Bij de reorganisatie van deze zone koos NMBS voluit voor de toekomst en de New Way of Working (NWOW). 170 werknemers zullen activity based aan de slag gaan, wat betekent dat niemand een eigen werkplek heeft. Het meubilair werd geleverd in juni 2020, maar de gesprekken en studies rond het nieuwe werken waren al veel langer aan de gang. Belangrijk was dat de inrichting een zekere dynamiek uitstraalde waarin de waarden van NMBS werden weerspiegeld: professionaliteit, respect, ondernemerschap en samenwerking.

Not too little, not too much

Voor de kleuren en algemene sfeer greep NMBS graag terug naar de Scandinavische invloeden die het Kinnarps-design typeren: zachte natuurlijke tinten zorgen ervoor dat mensen zich thuis voelen in de nieuwe omgeving. Op basis van een grondige behoefteanalyse en studie vulden de interieurvormgevers van Kinnarps samen met Working Tomorrow  het plan in met meubilair dat perfect aan de noden van NMBS voldoet. De visie van NMBS om naar een nieuwe manier van werken te evolueren is perfect vertaald in het ontwerp van de ruimtes. We kozen dan ook diverse types werkomgevingen die ervoor zorgen dat elke werkactiviteit ondersteunt wordt door het juiste meubilair en de zonering.

Stevig op de rails

NMBS blikt zeer tevreden terug op de samenwerking met zowel Kinnarps als Working Tomorrow. De uiteindelijke keuze qua meubilair, kleuren, stoffen en materialen was een boeiende samenwerking tussen de drie partijen, waarbij Kinnarps ook optrad als adviseur. De NMBS heeft ervoor gezorgd dat haar medewerkers in een aangenamere omgeving kunnen vertoeven. Een aantrekkelijke werkplek zorgt voor een grotere flexibiliteit, meer productiviteit en optimalisatie van de beschikbare vierkante meters. Aangezien er verschillende partijen betrokken zijn geweest, waaronder ook de medewerkers, is er een beter begrip voor het volledige proces. Dit zorgt er ook voor dat de medewerkers alle veranderingen makkelijker aanvaarden. Ondertussen staat de samenwerking tussen NMBS en Kinnarps stevig op de rails en werden nog een aantal andere treindepots en gebouwen onder handen genomen.


Bron: Kinnarps