Milaan Design Week: Foscarini op twee locaties en twee manieren

Milaan Design Week: Foscarini op twee locaties en twee manieren

intsite | Milaan Design Week: Foscarini op twee locaties en twee manieren
  •   24 aug 2021
  • Niels Rouvrois

© Foscarini

Voor de 2021 editie van de Design Week in Milaan – een bijzonder jaar van herstel, na lange maanden van pandemie – presenteert Foscarini haar nieuwe creaties op twee verschillende locaties en op twee manieren. Op de SuperSalone, van 5 tot 10 september in het beurscomplex in Rho, met een nieuw beursformat ontwikkelt door Stefano Boeri, zal Foscarini haar merk en visie tonen.

Foscarini zal voor het eerst live het VITE (Lives) project tonen aan het grote publiek. Project VITE is gecreëerd door fotograaf, kunstenaar en creative director Gianluca Vassallo en schrijver Flavio Soriga. Voor professionals uit de sector toont Foscarini een installatie voor de FuoriSalone in de eigen showroom in Corso Monforte, samengesteld door Ferruccio Laviani. Foscarini toont haar nieuwe producten en introduceert twee bijzondere samenwerkingen.

Foscarini gaat opnieuw samenwerken met Rodolfo Dordoni. Samen met Dordoni zal Foscarini nieuwe concepten gaan ontwikkelen. Andere nieuwe samenwerking is met ‘meester van het licht’ Alberto Meda en zijn zoon Francesco. Twee nieuwe lampen, gecreëerd door deze grootmeesters van Italiaans design, zullen te zien zijn in een preview tijdens Design Week op de begane grond van de showroom.

Samen met de twee nieuwe items van Dordoni en Alberto en Francesco Medas, viert Foscarini de 20ste verjaardag van de met de Compasso d’Oro ADI bekroonde vloerlamp MITE (toegekend in 2001) door Marc Sadler. Sadler presenteert een nieuwe variant van MITE ter ere van de 20ste verjaardag: MITE Anniversario.

Alle noviteiten van de afgelopen 18 maanden zullen in de showroom te zien zijn, sommige modellen zijn nog nooit eerder getoond in een live setting. Ferruccio Laviani ontwierp thema eilanden in de showroom met een bijzondere installatie.

Bezoekers kunnen genieten van een route door de showroom die in het teken staat van fotoproject VITE.

SuperSalone
Fiera Milano, Rho
5 - 10 September 2021
10.00u - 19.00u

Foscarini Spazio Monforte
Corso Monforte, 19
5 – 18 September 2021
10.00u - 21.00u

Bron: Steenvoorden Communication