Hansgrohe stelt flexibel RainDrain-assortiment voor op Install Day en Dag van de afwerking

Hansgrohe stelt flexibel RainDrain-assortiment voor op Install Day en Dag van de afwerking

intsite | Hansgrohe stelt flexibel RainDrain-assortiment voor op Install Day en Dag van de afwerking
  •   25 okt 2021
  • Niels Rouvrois

© hansgrohe

Het nieuw assortiment van Hansgrohe biedt gemakkelijk te installeren oplossingen voor inloopdouches en zorgt voor een afgewerkte look in de badkamer. De eenvoudige installatie laat zich voelen door de minimale diepte en de uiteenlopende lengtes waarin de douchegoten beschikbaar zijn. Voor de XXL douche is de innovatieve sifonoplossing Dryphon beschikbaar, met een hoge afvoercapaciteit tot wel 60l/min. Hansgrohe zet op Install Day en Dag van de afwerking het volledige RainDrain-assortiment in de kijker.

Flexibel systeem

De RainDrain douchegoot past in elke douche omwille van de doordachte systeemoplossing. Door de beperkte inbouwdiepte is deze geschikt voor verschillende inbouwsituaties, zowel in nieuwe als in gerenoveerde gebouwen. Bovendien zijn de kleuren afgestemd op het hansgrohe FinishPlus kraanwerk. Afhankelijk van de badkameropstelling kan er gekozen worden uit onderstaande RainDrain varianten:

RainDrain Match: eenvoudige elegantie

Zoals de naam reeds suggereert, sluit de RainDrain Match-douchegoot perfect aan bij de douchevloer, met keuze uit zes oppervlakte-afwerkingen: Chrome, Brushed Stainless Steel, Matt Black, Matt White, zwart glas en wit glas.

De RainDrain Match is geschikt voor installatie zowel tegen de muur als vrij in de vloer. De wandmontageset is altijd inbegrepen, dus de uiteindelijke beslissing over het type installatie kan zelfs ter plaatse genomen worden. Het montageframe is in hoogte verstelbaar, waardoor de goot makkelijk kan aangepast worden aan de hoogte van de vloertegel. De douchegoot is verkrijgbaar in lengtes van 60, 70, 80, 90, 100 en 120 centimeter.  

RainDrain Flex: stijlvol maatwerk

Dankzij het ruime kleurenpallet, bestaande uit Chrome, Brushed Stainless Steel, Matt Black, Matt White, Brushed Bronze, Polished Gold Optic en Brushed Black Chrome, vindt men steeds de juiste stijlvolle RainDrain Flex- douchegoot voor elke badkamer.

De douchegoot is verkrijgbaar in verschillende standaardlengtes, met als grote voordeel dat deze ter plaatse nog ingekort kan worden indien nodig.
Dankzij het in de afdekking geïntegreerde verloop kan de RainDrain Flex rechtstreeks op de betonnen ondergrond geïnstalleerd worden. Ook hier is de hoogte aanpasbaar aan de vloer en is installatie mogelijk zowel in het vloeroppervlak als tegen de muur.

RainDrain Rock: naadloos design

De RainDrain Rock-douchegoot is een frameloze montageplaat die betegeld kan worden met natuursteen tot 40 millimeter dik. Een uniek voordeel ook hier is de precieze aanpassing van de lengte. Het product kan aan beide zijden met 5 cm ingekort worden. Voor een strak en naadloos design.

RainDrain Spot: elegante klassieker

De RainDrain Spot-afvoer biedt met zijn beperkte inbouwdiepte een uitzonderlijke oplossing voor iedereen die de voorkeur geeft aan een traditionele maar toch elegante afvoer. Het rooster is verkrijgbaar in een Brushed Stainless Steel-uitvoering en kan ook aan de achterkant betegeld worden.

Eén inbouwlichaam voor alle douchegoten

Met de uBox universal heeft hansgrohe een inbouwlichaam voor alle douchegoten en inbouwsituaties in het assortiment. Hierdoor heeft de installateur een universeel model beschikbaar voor alle varianten van douchegoten. Ook hier is de flexibele installatie uitermate voordelig. De drie aansluitingen passen in bijna elke inbouwsituatie en de uBox is geschikt voor primaire en secundaire waterlediging. Het in de fabriek voorgemonteerde afdichtingsvlies zorgt voor een veilige afdichting van het geheel en voorkomt waterschade.

Maximale afvoercapaciteit

Voor een hoge afvoercapaciteit tot 60 l/min is bij het RainDrain-assortiment de innovatieve sifonoplossing Dryphon beschikbaar. De krachtige, mechanische reukafsluiting is inbegrepen in de afwerkingsset van de douchegoot en vervangt eventueel de meegeleverde sifon van de uBox universal. Deze laatste heeft een afvoercapaciteit tot 42 l/min. Met de Dryphon is er minder onderhoud nodig. Vuil en haren worden direct weggespoeld en op die manier krijgen deze resten geen kans om zich vast te hechten.


Bron: Two Cents