Nieuwe stijl akoestisch plafond van Sprayplan

intsite | Nieuwe stijl akoestisch plafond van Sprayplan


Voor een bijzonder en uniek concept van DeClercq autogarage in Brussel heeft Renobo het akoestisch plafond voorzien. In samenwerking met Lovibond. heeft men gekozen voor het naadloos plafond van Sprayplan (AcoustIQ).

DeClercq is een autogarage, maar tegelijk ook een restaurant waar u heerlijk kunt eten en drinken. Aan het interieur werd extra aandacht besteed: zowel de showroom als het restaurant is bijzonder stijlvol ingericht.

Om de zaak van de juiste akoestiek te voorzien is aan Renobo gevraagd mee te denken over een passende oplossing. Om in de stijl te blijven is er gekozen voor akoestisch spuitwerk Sprayplan in de kleur grijs.

Sprayplan

Sprayplan bestaat uit cellulosevlokken, welke brand- en schimmelwerend zijn behandeld. De vlokken worden samen met een bindmiddel op waterbasis tegen het plafond of wand gespoten. Sprayplan onderscheidt zich van andere akoestische oplossingen door de flexibele wijze waarop het kan worden toegepast, zonder de aard of vorm van een ruimte aan te tasten.

Sprayplan is toepasbaar als afwerking van vlakke, gebogen en geprofileerde ondergronden in bijvoorbeeld kantoren, zwembaden, galerijen, trappenhuizen, horeca, sporthallen, klaslokalen, parkeerkelders, bedrijfshallen en woonkamers.

Tijdwinst

Met Sprayplan kunt u snel en flexibel een ruimte akoestisch optimaliseren. Dankzij de gepatenteerde spuittechniek kan, na het aanbrengen, de ruimte meteen schoon opgeleverd worden. Dit in tegenstelling tot concurrerende technieken, waarbij het plafond nog lang druppels vocht afstoot.

Akoestiek

Sprayplan heeft uitstekende akoestische prestaties door de zeer hoge geluidsabsorptiewaarden. Hierdoor haalt u de galm weg en ontstaat in de betreffende ruimte een aangename akoestiek, zodat de ruimte op een aangename manier gebruikt kan worden door de bezoekers.


Bron: © Renobo